131019098
28 Mart 2024, Perşembe

OĞUZHAN; “ACAR, SAHTE RAPORLA YARGIYI YANILTMAYA ÇALIŞTI”

31 Aralık 2020, Perşembe 06:59

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, MHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı darp ettiği iddiası üzerine yeni bir açıklamada daha bulundu. Oğuzhan, Acar’ın sahte darp raporu alarak yargıyı yanıltmaya çalıştığı iddialarını da gündeme getirdi. 

MHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan, kendisini darp ettiği iddiasıyla Belediye Başkanı Serkan Acar’dan şikayetçi olmuştu. Serkan Acar ile makamında görüşmeye gittiğini ifade eden Kaplan, Acar'ın kendisine önce hakaret ettiğini, ardından da darp ettiğini söylemişti. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Acar’ın sahte darp raporu alarak yargıyı yanıltmaya çalıştığı yönündeki iddialar hakkında açıklamada bulundu. 

“Olayın üstünden iki gün geçtikten sonra böyle bir raporun düzenlenmesi garip”

Bir ulusal gazetede yer alan iddialara göre Serkan Acar’ın, sahte rapor alarak kamuoyunu ve yargıyı yanıltma çalıştığını söyleyen Oğuzhan, “Kendi partisinden bir belediye meclis üyesini darp iddiasıyla yargıya intikal eden olaydan iki gün sonra alınan kati hekim raporuna göre Sayın Acar’ın ‘Basit tıbbi müdahale ile giderilemez’ nitelikte beyin cerrahisi yönünden yaralandığı belirtilmektedir. Herhangi bir tıbbi detay ve veriye yer verilmeyen rapor artık bu kadar da olmaz dedirtmektedir. Olayın üstünden iki gün geçtikten sonra böyle bir raporun düzenlenmesi yeteri kadar garip ve ilginçken, basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede hasar almış bir hastanın nasıl müşahede altına alınmadığı ve raporun alındığı günlerde Sayın Acar’ın nasıl pek çok tören ve ziyarette yer aldığı akılları karıştıran bir diğer husustur.” dedi.

“Savcılıkta da şüphe oluştu”

Aynı şüphenin Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da oluştuğunu kaydeden Özlem Şan Oğuzhan, “Rapor üzerine Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, müşteki şüphelinin yaralanmasının nereden ve ne şekilde olduğuna ilişkin herhangi bir tespitin yapılmadığı, yine müşteki şüphelinin beyin cerrahisi yönünden nasıl yaralandığına ilişkin herhangi bir bulgunun olmadığı anlaşıldığından raporun yeniden incelenerek sehven mi veya tespit sonucu mu yazılmış olduğu hususunun incelenerek yeni raporun varsa tespit sonuçlarının da ayrıntılı olarak yazılması” istenmiştir.” dedi.

“Başkan mafya belediyeciliğini benimsemiştir”

Kendisine Şehr-ül emin sıfatı verilen, ayrıca hukukçu kimliğine sahip bir şahsın hukuku yanıltmak için kalkıştığı bu tür kumpasların kabul edilebilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Oğuzhan, “Sayın Acar’ın kendisi lehine sahte deliller üretme çabası, maalesef suçun gerçek olduğu intibasını perçinlemiştir. Tehdit, darp ve şiddeti kendisine üslup edinmiş sayın belediye başkanımız daha önce de söylediğimiz ve uyardığımız üzere sosyal belediyecilik anlayışını elinin tersiyle iterek mafya belediyeciliğini benimsemiştir. Ancak; Sayın Acar iktidarın himayesinde kendisini ne kadar güçlü hissederse hissetsin, haklı değildir. Adalet geç tecelli etse de Türk yargısına güvenimiz tamdır, güç sarhoşluğuyla yediği hakların ve işlediği suçların hepsinin hesabı sorulacaktır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler