131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

Gören: “Play-off yarışına devam ediyoruz”

5 Mart 2024, Salı 06:11

     


Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 21. haftasında Aliağa Petkimspor kendi sahası ve taraftarı önünde Yukatel Merkezefendi Belediyesi'ni 89-81 yenerek ligde play-off mücadelesini sürdürdü.

ENKA Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk periyodu çekişmeli başladı.  İyi başlayan konuk ekibe karşılık veren Aliağa Petkimspor ilk periyodun sonuna doğru öne geçse de periyot  23-23 eşitlikle tamamlandı. İyi oyununu İkinci periyotta da sürdüren Aliağa Petkimspor, devreyi 8 sayı farkla 46-38 önde tamamladı.  Taraftarının da desteğiyle iyi oyununu üçüncü periyota da taşıyan Petkimspor  üstünlüğünü sürdürerek periyodu 69-56 önde bitirdi. Son periyotta bir ara farkı 25 sayıya  kadar çıkaran Petkimspor rakibinin üst üste basket serisine karşılık veremese de  karşılaşmadan 89-81 galip ayrılırken iç sahadaki galibiyet serisini de 5 maça çıkardı.

“Çok iyi galibiyet!”

Karşılaşmanın ardından Petkimspor Başantrenörü Burak Gören  şu açıklamalarda bulundu: ‘’Herkesten katkı aldık, bu bizim adımıza önemliydi. Oyunun son iki dakikası hariç. Orası ile alakalı gerekli önlemlerimizi alacağız, kızgınlığım devam ediyor. 25 sayı olan farkta ve son 4 dakikada bu kadar ciddiyetsiz davranılmaz ama işin geneli için çok teşekkür ediyorum. Yukatel Merkezefendi son derece ciddi bir takım. Aradan önce galibiyetler aldılar. Biz ise kendi sahamızda ciddiyetle oynayarak iyi savunma yaptık. Özellikle Nathan Mason üzerinde kurduğumuz baskı çok değerliydi. Yunus oyunun bize dönmesi yönünde çok önemli bir faktör oldu. Tüm takımıma teşekkür ediyorum. Çok iyi galibiyet! 11. galibiyetimizi aldık ve play-off yarışına devam ediyoruz.’’ Petkimspor Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 22. Hafta mücadelesinde 9 Mart Cumartesş günü deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

(SERKAN SELİNGİL)

 

 

 

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler