131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ARZUMAN’DAN BÜYÜK BAŞARI

10 Şubat 2020, Pazartesi 07:00

     


Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun ev sahipliğinde 03-07 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 7. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası sona erdi. Müsabakalara Aliağa’dan katılan Zeynep Arzuman üçüncü oldu.

Türkiye Taekwondo Federasyonunun evsahipliğinde 03-07 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 7. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası sona erdi. 52 ülkeden 2 bin 200 civarında sporcunun mücadele ettiği turnuvada sporcular büyükler, gençler, yıldızlar ve poomsae kategorilerinde yarıştı. Türk sporcular, tüm kategorilerde 63’ü altın, 61’i gümüş ve 115’i bronz olmak üzere 239 madalya elde etti. Müsabakada bir ilk yaşanarak yıldızlar kategorisinde kilo sıkletinin yanı sıra boy sıkleti de getirildi.

“Uluslararası müsabakada 2. madalyamızı elde ettik”

Müsabaka öncesi Dünya Taekwondo Federasyonu’nun düzenlediği Koç Seminerinde Antrenör Ziya Cönge de Koç ünvanına sahip oldu. Yıldız bayanlarda -144 cm 45kg kategorisinde Zeynep Arzuman Uluslararası 7. Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasında 3. oldu ve Bronz madalya kazandı. Müsabakalardan sonra açıklamada bulunan Koç Ziya Cönge; “2. defa katıldığımız uluslararası müsabakada 2. madalyamızı elde ettik. WT coach semineri ve Turkish Open müsabakası ile bir hafta İstanbul da bulunduk, yoğun ilginin görüldüğü müsabakaya üç sporcu ile katıldık. Geçen yılın Türkiye 7.si Melike Duman çekişmeli mücadele sonucu milli sporcuya elenirken Zeynep Arzuman bronz madalya kazandı. Önümüzdeki aylarda yurtdışına seyahatlerimizle uluslararası mücadelelerimize devam etmeyi planlıyoruz. Ayrıca yıldızların yanı sıra gençlerde ve miniklerde de başarı haberlerimizi çok yakında duyacaksınız. Madalya yağmuruna, Aliağamıza disiplinli ve başarılı sporcu kazandırmaya, İzmir Taekwondosunu en kaliteli şekilde temsil etmeye ve bayrağımızı uluslararası mücadelelerde dalgalandırmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler