131019098
26 Nisan 2024, Cuma

GALATASARAY FUTBOL OKULU VE ALİAĞA GENÇ SK HEDEF BÜYÜTTÜ

13 Temmuz 2017, Perşembe 06:40

     


Aliağa Galatasaray Futbol Okulu ve Aliağa Genç SK profesyonel ekibi ve ekipmanlarıyla yeni kulüp binasında hizmete devam ediyor. Aslan Gücü SK Teknik sorumlusu Murat Yağcı, kulübü ve Futbol okulunu tüm haklarıyla devraldıktan sonra çalışmalara hız verdi.

Aliağa Galatasaray Futbol Okulu, çalışmalarını Galatasaray Spor Kulübü ile ortak düzenlenen antrenman programı kapsamında yapıyor. Böylelikle Aliağalı genç sporculara Florya’nın kapısını aralıyor. Kulüp Başkanlığı görevinin yanında Futbol Koordinatörlüğünü de yapan Murat Yağcı, kulübün hedefleri ve çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, ‘‘Sporcularımızın her zaman Galatasaray altyapısına seçilme şansı var. Ayrıca yetenekli sporcularımız için üst liglerdeki takımlarla bizzat kendimiz de irtibat kuruyoruz. Küçük yaştaki oyuncularımızı yetiştirecek olan Murat Özden hocamız; genel kaptanlık ve kaleci antrenörlüğü görevini üstlenen Alper Ahmet Gül hocamızı kadromuza kattık. Ligler başlarken 1 antrenörümüz daha ekibimize katılacak ve sporcularımıza en iyi eğitimi vermemize destek olacak.” dedi.

LİSANS ÇIKARTAN SPORCULAR TEOG'DAN EK PUAN ALACAK

5 yaş ve üstü tüm sporculara 365 gün kayıt ve antrenman şansı tanıyan kulüp, tüm sporcularına lisans çıkartıp resmi takımları olan Aliağa Genç SK'da mücadele etme şansı verecek. Ayrıca lisans çıkartan bu sporcular TEOG'dan da ek puan alacak. Bu sene 2. Amatör ligde A takım ile mücadele eden kulüp, bunun yanı sıra Kocaeli, İstanbul, Balıkesir'den birçok takımla hazırlık maçı yapma, kulüp oyuncularına vitrine çıkma şansı verebilmek için görüşmelere başladı. Ligler başlamadan bu şehirlerin takımları ile sahalarında maç yapmak için deplasman yolculukları planları yapılmaya başlandı.

HEDEF, ÇOCUKLARI SOKAKLARIN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINDAN ÇEKMEK

Sporcuların bir araya gelip vaktini değerlendirmeleri, kaynaşmaları için langırt, PS4 ve sınırsız internet ile donatılan kulüp, tüm sporcularına bunlardan ücretsiz olarak faydalanma imkanı veriyor. Ayrıca kulüp, ligler başlarken sporcularıyla sık sık yemekler, sinema etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor. Kulüp yetkililerinden yapılan açıklamaya göre kulübün ilk hedeflerinden biri çocukları sokakların kötü alışkanlıklarından çekmek ve aile ortamına sokmak. Ayrıca kulüpteki maç yayınları sayesinde genç sporcularla ve velilerle toplu halde maç keyfi de yapılacak. Kulübün geleceği için iddialı açıklamalarda bulunan Başkan Yağcı; "Futbolda kaliteli eğitim, kaliteli malzemelerle ve kaliteli ekipmanlarla olur. Biz de buna inanıyoruz ve bunu uyguluyoruz. Hedefimiz bir sonraki sezonda kupalara ambargo koyan bir ekip yaratmak. Sporcularımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Biz bir aileyiz, bu aileye katılmak isteyen herkesi de bekliyoruz.’’ dedi.

‘PROFESYONEL EKİPMANLARLA ANTRENMAN YAPIYORLAR’

Başkan Murat Yağcı, “Dünyanın en büyük takımları ne giyiyorsa, ne kullanıyorsa futbolcularımız da aynı ürünleri giyip kullanacak. Profesyonel bir takım gibi profesyonelce giyinip kendi otobüsümüzle maçlara gideceğiz ve mücadele edeceğiz. Maçlara giderken sporcularımızın bizi temsil ettiğini düşünerek kendilerinin maç öncesi giyecekleri eşofman, tişört, şapka ve mont gibi kıyafetler için araştırmalara başladık. Liglerin başlayacağı Eylül ayına yetiştireceğiz. İdman kalitesinde profesyonel takımların yaptığı seviyeye ulaşmak adına antrenman olayına yenilik getiren malzemelerin siparişlerini verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bilgisayar ortamında hazırlanmış animasyon görüntülerle video destekli teorik taktik idmanlar yapılacak. Antrenmanlarımızı halı sahalarda değil, resmi müsabakaların oynandığı standart ölçülerdeki TOKİ sahasında yapıyoruz. Tüm sporcularımız profesyonel ekipmanlarla profesyonel antrenörler eşliğinde gerçek futbolcu antrenmanı yapıyorlar.” açıklamalarında bulundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler