131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

BİRİ TARİHTEN SİLİNDİ, DİĞERİ DE TARİH YAZDI

15 Mart 2016, Salı 06:23

     


İzmir Süper Amatör Ligi A grubunda mücadele Aliağa FK, 26 haftalık lig mücadelesi sonucu 55 puan ile Bölgesel Amatör Ligi’ne yükseldi.

1993 yılında kurulan ve 401 üyesi bulunan Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Önce 3. Ligde şampiyonluğu oynayan futbol takımı Göztepe'ye satılan, ardından 1. ligde oynayan Basketbol takımı lağvedilen, sonra kulüp her şeyi ile Belediye Tesislerinden kapı dışarı edilen Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü, Cumartesi günü yapılan olağanüstü genel kurulda kapatılması kararı alındı. Bir başka deyişle 72 üyenin oybirliği ile Yeşil Beyazlı Kulübün feshine karar verilerek tarihten silindi. Diğer yandan; 2015-2016 yılında İzmir Süper Amatör Ligi A grubunda mücadele direk başlayan Aliağa FK, 26 haftalık lig mücadelesi sonucu 55 puan ile sarı siyahlar Bölgesel Amatör Ligi’ne yükseldi. İzmir Süper Amatör Ligi A grubunda mücadele eden Aliağa FK, Pazar günü ligin son maçında grupta 12 sırasında bulunan Reo Atilla Spor'u evinde ağırladı. Aliağa Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 90 dakika boyunca oyunun üstünlüğünü elde tutan ev sahibi Aliağa FK’nın golleri 7 ve 35'inci dakikada Adnan Malat, 15'de Oğuzhan Bozkurt, 43, 69 ve 80'de Berkcan Ertene, 50'de gelirken, Mavi Beyazlı konuk ekibin tek golünü 76'da Hasan Çetinel kaydetti.

ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

Karşılaşmayı; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa FK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Atik, bir çok sayıda vatandaş heyecanla ile izledi. Maçın sonucunda statta yapılan şampiyonluk kutlamasında konuşma yapan Aliağa FK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Atik, "Tam bir buçuk yıl önce Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar ile beraber çıktığımız bu yolda, sözümüzün arkasında durmaya ant içtik. Bir buçuk senenin sonunda şampiyonluğu hep beraber kutluyoruz. Önümüzdeki yıl taraftarımıza bir lig daha atlama sözü veriyoruz. Yeter ki sizler arkamızda olun" dedi.

BAŞKAN ACAR: "ALİAĞA’DA SPORA BİR DAHA SİYASET KARIŞMAYACAK"

Aliağalılar sayesinde bu ilçe kültürün, sanatta, kentleşmede ve bugün statta görüldüğü gibi sporda da Türkiye'nin örnek ilçesi olacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, " Her zaman her şeyin en iyisine layık olan, canımdan çok sevdiğim Aliağalılar. Şampiyonluk hepimize hayırlı olsun. Bir daha spora siyaset karışamayacak. Seçim beyannamemizde şunu söyledik. Öyle bir Aliağa olacak ki, öyle bir Aliağa spor olacak ki, her yıl bir üst lige çıkacak ve Aliağaspor'u tekrar 3.lige hep birlikte çıkaracağız. İşte bugün daha ilk yılımızda şampiyon olduk. Kulüp başkanımız Murat Atik'in de söylediği gibi inşallah önümüzdeki yıl yine burada 3.lige çıkmanın kutlamasını yapacağız. Satılan Aliağaspor'u tekrar 3.lige hep birlikte çıkaracağız. Aliağalılar sayesinde bu ilçe kültürde, sanatta, kentleşmede ve bugün burada görüldüğü gibi sporda da Türkiye'nin örnek ilçesi olacak. Bu şampiyonlukta kulüp başkanımız Sayın Murat Atik'e ve aramızda olmayan Sayın Mehmet Özkan'a, teknik heyetimize, futbolcularımıza, masörümüze, malzemecimize ve en önemlisi de şampiyonlukta emeği geçen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk tüm Aliağamıza hayırlı olsun" dedi.

Stattaki kutlamaların ardından bazı taraftarları da ilçe merkezinde araçları ile şampiyonluk turu attı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler