131019098
19 Mart 2024, Salı

MUSTAFA BORA: “LİSANSLI YÜZÜCÜLER YETİŞTİRECEĞİZ”

15 Temmuz 2021, Perşembe 06:57

     


Aliağa Belediyesi’nin 2019 yılında hizmete açtığı Aliağa Gençlik Merkezi’nde yüzme kursları başladı. Yüzme Havuzu Sorumlusu Mustafa Bora, “Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü’nün de kuruluş aşamasındayız. Bu kulüp ile lisanslı yüzücüler yetiştireceğiz” dedi.

Aliağa Gençlik Merkezi’nde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda yüzme kursları başladı. 5-15 yaş arasındaki çocuklara yönelik verilen yüzme kurslarının ilk aşamasında; suyun üzerinde kalma, suda nefes alma, ayak vuruşu gibi yüzmenin temel eğitimleri aktarıldıktan sonra yüzmenin farklı teknikleri öğretiliyor. Profesyonel eğitmenler tarafından verilen kurslarda çocuklar, yarı olimpik havuzda keyifli anlar yaşayarak hem yüzme öğreniyor hem de yaz tatillerini spor yaparak verimli değerlendiriyor.

“Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü’nün de kuruluş aşamasındayız”

Pandemiden dolayı geçen yıl açamadıkları yüzme kurslarına bu yıl sınırlı kontenjan ile başladıklarını ifade eden Aliağa Gençlik Merkezi Yüzme Havuzu Sorumlusu Mustafa Bora, “Yaz dönemi kurslarımızda çocuklarımıza ilk etapta yüzmenin temel eğitimlerini veriyoruz. Yaz kurslarımız eylül ayı sonuna kadar sürecek. Çocuklarımızın yaz tatillerini spor yaparak hem keyifli hem de verimli geçirmelerini istiyoruz. Kış aylarında da eğitimlerimiz devam edecek. Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü’nün de kuruluş aşamasındayız. Bu kulüp ile lisanslı yüzücüler yetiştireceğiz” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler