KADINA ŞİDDETE KARŞI SAHAYA İNDİLER
15 Eylül 2021, Çarşamba 06:19Tweet |
Aliağa Siteler Mahallesi’nde bir araya gelen çoğu ev hanımı 25 kadın, kendi mahalle takımını oluşturarak futbola başladı. Futbola başlayan kadınlar, kadına şiddete dikkat çekmek istedikleri için sahada olduklarını belirtti.
Aliağa’da bir araya gelen çoğu ev hanımı 25 kadın, kendi mahalle takımını oluşturarak futbola başladı. Kadın sporcularının takım formalarında ise Özgecan Aslan, Emine Bulut, Fatma Şengül, Esin Işık, Helin Palandöken gibi öldürülen kadınların isimleri yer alıyor. Aliağa Siteler Mahallesi'ndeki kadınlar, kadına yönelik şiddete tepkilerini göstermek için futbolu seçti. Kadınların dayanışmasına Aliağa Siteler Mahallesi Muhtarı Fatma Divrik öncülük etti. Şiddete futbol aracılığıyla dikkat çekmek isteyen Divrik'in çağrısına çoğu ev hanımı 25 kadın destek verdi. Takım kuran kadınlar düzenli olarak bir araya gelip antrenman yapıyor, maçlar düzenliyor. Kimisi maça gelmek için iş yerlerinden izin alıyor, kimi çocuklarını da alıp hep birlikte halı sahanın yolunu tutuyor. Mahalle sakinleri de takımın maçlarını izleyip tezahüratlarıyla takıma destek veriyor. Kadın futbol takımının formaları ise dikkat çekiyor. Özgecan Aslan, Emine Bulut, Fatma Şengül, Esin Işık, Helin Palandöken gibi öldürülen kadınların isimleri, formaların üzerinde yer alırken, bazı formalarda ise "Adı yok" yazısı bulunuyor.
"Kadına şiddete 'dur' diyoruz"
Siteler Mahallesi Muhtarı Fatma Divrik, kadına karşı şiddete ve tüm şiddet olaylarına karşı oldukları için böyle bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, "Siteler Mahallesi Muhtarlığı olarak kadına şiddete 'dur' diyoruz. Tüm kadınlarımızı sahalara bekliyoruz. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan KADES uygulamasını lütfen cep telefonlarımıza indirelim. Şiddetin nerede ne zaman başımıza geleceğini bilemeyiz. Bu projeye desteklerinden dolayı mahalle sakinlerine, ailelerine, kadınların eşlerine ve projeyi destekleyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkür ederiz" dedi.
"Formalarımızın ağırlığının farkındayız"
Futbol takımında oynayan Merve Sarıgül, "Futbol denilince sadece erkeklerin akla gelmemesini istiyoruz. Üzerlerimizde taşıdığımız formalar gerçekten ağırlığı, anlamı çok yüksek olan formalar. Her oyuncun arkasında katledilmiş kadınların isimleri var. Arkadaşlarım ile birlikte taşıdığımız formanın anlamını bilerek sahaya çıkıyoruz. Bizler bugün burada katledilmiş kadınları temsil etmek için sahadayız. Çoğumuz ev hanımı, bazılarımız çalışıyor. İstiyoruz ki toplumda sadece futbol deyince akla erkekler gelmesin. Erkeklerin yapabildiği her şeyi kadınların da yapabildiğini göstermek istiyoruz. Yeşil sahalar sadece erkeklere ait değil. Aynı zamanda kadınların da. Formalarımızın arkasında bugüne kadar şiddete maruz kalmış onlarca kadın var ama birkaç tanesini yaşatmak için formalarımızın arkasında taşıyoruz. Hepimiz formalarımızın ağırlığının farkındayız. İstiyoruz ki burada bizi izleyen insanların üç beş tanesinin de olsa hafızasını tazeleyebilmek ve kadına karşı şiddeti önleyebilmek. Bizler burada fedakarlık yapıyoruz. Çoğumuzun çoluğu çocuğu var. Çoğumuz işinden feragat edip geliyor. Umarız insanlar da bizlere destek olur. Sahalar sadece erkeklere kalmaz, hayat sadece erkeklere kalmaz. Kadınlarından var olduğunu, el üstünde taşınması gerektiğini herkese ispatlayabiliriz" diye konuştu.
"İlk kadın futbol takımız kuruldu"
Siteler Mahallesi kadının futbol takımın kurulduğu bu yana desteklerini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kadınların her alanda olduğu gibi futbol da kendilerini gösterdiklerini, ülkemizde birçok futbol oynayan kadınların olduğunu söyledi. Başkan Acar, "Aliağa'mızda Siteler Mahalle Muhtarlığımızın öncülüğünde ilk kadın futbol takımız kuruldu. Kadınlar bugün de antrenmanlarını gerçekleştirdi. İddialı bir şekilde hazırlanıyorlar. Aliağa'mız için bu önemli bir farkındalık. Kadınlarımız her alanda olduğu gibi futbolda da hakikatten başarılı" ifadelerini kullandı.
(HABER MERKEZİ)

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş ve beraberindeki heyet,

Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün, Aliağalı çiftçileri Çiftçi

Ödüllü Tiyatro Yönetmeni ve Yazar Demet Bozkurt ile kadın bir

Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü Derneği, Critical Mass (trafikte

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de yakın zamanda yaşanan

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Eski Garaj Mevkii’nde yapılması planlanan,

İlkbahar mevsimini yağmura hasret geçiren Ege Bölgesi'nde, verilerin

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak İzmir

Aliağa Belediyesi ve SOCAR iş birliğinde, Aliağalılara sanatla iç içe

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, ABD'li pivot Jeremy

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar,

Aliağa’nın Çıtak Mahallesi’nde Kardemir Demir Çelik Fabrikası

Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban satın alabilmesi

FETÖ'nün TSK yapılanmasındaki mahrem imamlarına yönelik İzmir merkezli

İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre projelerine bir yenisini daha ekledi.

İzmir'in 10 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 3 bin 178 kök

Aliağa ve Foça ilçesi açıklarında geri itilen 124 düzensiz

Matbaacılar İzmir’de buluşacak. 81 ilden matbaacıların ve sektör temsilcilerinin

Gazetenizin 8 Haziran 2022, Çarşamba tarihli internet ortamındaki haberinde

Suni deri satış firması arıyorsanız hoş geldiniz. Piyasada sentetik deri olarak da

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın İzmir 2 No.lu Şubesi, son dönemde

SOCAR Terminal’de dün sabah saatlerinde meydana gelen iş kazasında Mekanik

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı,

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Oda üyelerinin gerçekleştirecekleri işlemler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa’da 24 derslikli

Tüpraş çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı destekleyen iş ortamı hedefiyle

Uğur Bağcı Hair Palaces Aliağa’da hizmet vermeye başladı. Uğur Bağcı Hair

Dünya fuarcılığında söz sahibi olma yolunda ilerleyen İzmir Büyükşehir

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, Aliağa merkezde