131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

MİNİKLERDEN ALTIN BAŞLANGIÇ

17 Kasım 2021, Çarşamba 06:00

     


10 Kasım Atatürk’ü Anma Minikler İzmir Taekwondo İl Şampiyonası’na katılarak altın madalya ile dönen Ziya Cönge’nin eğitim verdiği sporcular müsabakalara başarılı bir giriş yaptı.

Pandemi nedeniyle minikler kategorisinde iki yıldır yapılmayan müsabakalar hafta sonu Bayraklı’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Minikler İzmir Taekwondo İl Şampiyonası adı altında yapıldı. Müsabakaya 10-11-12 yaşındaki Mavi Kırmızı ve üzeri kuşaktaki sporcular katılırken toplamda 260 sporcu yarıştı. Aliağa’dan müsabakalara katılan Antrenör Ziya Cönge’nin sporcuları, Erkekler 33 kg Sezgin Ege Kaya İzmir Şampiyonu, Bayanlar 33 kg Enisa Tanboğa İzmir Şampiyonu, Bayanlar 30 kg Aysun Öksüz İzmir ikinciliği, Bayanlar 30 kg Kübra Danış İzmir üçüncülüğü derecelerini elde etti.

“Önümüzde daha çok maç var”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Antrenör Ziya Cönge, “Müsabakada ter döken, mücadele eden tüm sporcularıma ve desteklerinden dolayı ailelerine teşekkür ederim. Pandemi şartlarından dolayı minikler kategorisinde uzun zamandır müsabakalar yapılmıyordu. Sporcularımdan Enisa Tanboğa tecrübeli olarak girdiği müsabakalardan tüm rakiplerini nakavt ederek şampiyon oldu. İlk defa müsabakaya katılan diğer sporcularımdan Sezgin Ege Kaya muhteşem maçlar çıkartarak altın madalya kazanırken, Kübra ve Aysun aynı kiloda mücadele etmenin dezavantajını yaşadılar. Yarı finalde birbirlerine rakip oldular. Minikler kategorisi müsabakalarının Taekwondo’ya ilk adımları diyebiliriz. Önümüzde daha çok maç var. Bu müsabakada olduğu gibi önümüzdeki müsabakalarda da iyi derecelerimizin geleceğine inanıyorum. Anasınıfı yaş grubundan itibaren şampiyon yetiştirmeye devam ediyorum.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler