131019098
29 Mart 2024, Cuma

PETKİMSPOR, 4 GENÇ BASKETBOLCUSUYLA SÖZLEŞME İMZALADI

19 Ağustos 2021, Perşembe 06:12

     


Yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırma vizyonuyla hareket eden Petkimspor, altyapısında yetişen dört oyuncusu ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Toplumsal gelişime katkı sağlayan çalışmalarını sürdüren SOCAR Türkiye iştiraklerinden Petkim’in sosyal sorumluluk faaliyetleri arasında spora ve sporcuya destek önemli bir yer tutuyor. Petkim’in basketbol takımı Petkimspor, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele ederken aynı zamanda altyapı çalışmalarını da kesintisiz sürdürerek Türk basketboluna başarılı sporcular kazandırmaya devam ediyor.

PROFESYONEL BASKETBOL KARİYERLERİNE BAŞLADILAR

Kulüp bünyesindeki yetenekli genç sporcuları lisanlı oyuncular olarak spor dünyasına kazandırma vizyonuyla hareket eden Petkimspor, kendi altyapısında yetişen dört oyuncusu ile profesyonel sözleşme imzaladı. Antrenmanlarda gösterdikleri performans ve özel müsabakalardaki başarılarıyla dikkat çeken genç basketbolcular, imzaladıkları sözleşmeyle profesyonel spor hayatlarına adım attılar. Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin güçlü takımlarından Petkimspor formasıyla yeni sezonda ter dökecek olan genç sporcular için Petkimspor’un İzmir Aliağa’daki tesislerinde imza töreni düzenlendi. Petkimspor Yönetim Kurulu Üyeleri Elchin Ibadov ve Aydın Piriyev ile Petkimspor Basketbol Takımı Genel Menajeri Levent Türknas’ın katıldığı imza töreninde genç sporcular Fatih Bardak, Akkan Atasoy, Gökay Hacıoğlu ve Yiğit Karalar, kendilerini profesyonel basketbol oyuncusu yapan sözleşmeye imza attılar.

“TÜRK SPORU İÇİN GELECEĞİN YILDIZLARINI YETİŞTİRİYORUZ”

İmza töreninde konuşan Petkimspor Basketbol Takımı Genel Menajeri Levent Türknas, Türk sporuna genç yetenekler kazandırmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. Petkimspor olarak altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Türknas, “Özellikle son iki yıldır gerek tesislerimizin modernizasyonu gerekse branş eğitimleri ve sportif olanakların geliştirilmesiyle altyapımıza önemli yatırımlar yaptık. İzmir Aliağa’da ücretsiz spor okullarımızda Türk sporunun yarınına yön vereceğine, her birinin geleceğin yıldızları olacağına inandığımız çok yetenekli sporcular yetiştiriyoruz. Aliağa ve çevresinin sportif altyapısını her geçen yıl daha da geliştirirken, gençlerimize profesyonel seviyede imkân sağlamayı ve yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Genç sporcularımıza, Petkimspor bünyesinde ilk adımı attıkları profesyonel spor kariyerlerinde başarılar diliyorum. Yeni sezon başlarken basketbol başta olmak üzere Türkiye spor liglerinde mücadele edecek tüm takımlarımıza da başarı dileklerimi iletiyorum” dedi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler