22 Ekim 2024, Salı

Gören: "Ligde kalmak başarı değil"

22 Ağustos 2022, Pazartesi 06:50

     


Geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi’nde bitime 1 hafta kala ligde kalmayı garantileyen Aliağa Petkimspor, bu sezon aynı korkuyu tekrar yaşamak istemiyor. Başantrenör Burak Gören yeni sezonda ligde üst sıralarda yer almayı, başarılı bir sezon geçirecek kadroyu kurduklarını ve de çalışmalarını o doğrultuda sürdürdüklerini ifade etti.

Kadrosunu geçen sezon Avrupa liglerinde oynamış kaliteli yabancılarla güçlendiren Petkimspor, önümüzdeki sezon hedeflerini daha da büyütmeye kararlı. Geçen sezonki masalsı kümede kalma hikayesini yazan Başantrenör Burak Gören, kulübün kısa orta ve uzun vadeli hedeflerini, 9 Eylül TV’den Sporizm Programı’nın hazırlayıcısı ve sunucusu Levent Arıöz’e anlattı.

‘BU SEZON LİGDE KALMAK BAŞARI SAYILMAMALI’

Geçtiğimiz sezon ING Basketbol Süper Ligi'nde aylarca düşme hattında kalıp umutlarını tüketmenin kıyısından döndükten sonra son 7 maçta 3'ü direkt rakiplerine karşı olmak üzere 5 galibiyet alan Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, yeni sezon ile alakalı şu cümleleri kullandı. ”Geçen sene hepimiz adına önemli tecrübeler yaşadık. Uzun yıllar bu seviyede bir takımın başında olmamıştım. İzmir'e geldiğim zaman çoğu insan Aliağa Petkim'in buradan kurtulması çok zor şeklinde bir kanı vardı. 4 aylık maratonda ligin boyu kısalmıştı. Müthiş bir çıkış sağlayıp ligde kaldık. Bundan sonraki hedef ligde kalmanın başarı sayılabileceği bir durumda olmamak."

"YABANCILARIMIZ KALİTELİ OYUNCULAR "

Yeni sezon için kadrosunu Avrupa liglerinde oynamış kaliteli yabancılarla güçlendiren Petkimspor da Başantrenör Burak Gören transferlerle alakalı yorumunda “Tai Webster, Silas Melson, Omar Prewitt ve Jeremy Simmons 4 yeni yabancı transferimiz de geçen yıl Avrupa kupalarında oynadı. Hedefleri yukarıda olan oyuncuları aldık. Onları Avrupa kupasında olmayan bir takıma getirmek zordu. Yönetimimizin büyük katkısıyla kaliteli bir kadro kurmayı başardık." İfadelerini kullandı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler