131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ŞAMPİYON ÖĞRETMEN ALİAĞA’DA

23 Ekim 2019, Çarşamba 06:31

     


Dünya şampiyonu öğretmen İbrahim Çolak, öğretmenlik yaptığı Helvacı Ortaokulu’nda coşkuyla karşılandı. Çolak, gün boyu Aliağa’da çeşitli ziyaretlerde bulunup son olarak İlham Veren Buluşmalara konuşmacı olarak katıldı.

Aliağa Helvacı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni, Milli Sporcu İbrahim Çolak, Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka aletinde altın madalya kazanarak cimnastikte büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olmuştu. Şampiyon öğretmen dün görev yaptığı okul olan Aliağa Helvacı Ortaokulu’na geldi. Coşkulu bir kalabalıkla karşılanan şampiyon öğretmen öğrenci ve öğretmenlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Şampiyon öğretmen için Helvacı Ortaokulu bahçesinde karşılama töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Helvacı Ortaokulu Müdürü Hasan Gönç, okul öğretmenleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

“Dünya şampiyonu bir öğretmenle beraberiz”

Törende ilk konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan yaptı. Bayhan, “Bugün burada çok güzel bir gün yaşıyoruz. Gerçekten hepimizin bütün Helvacı’nın ve bütün Aliağa’nın mutlu olacağı, gurur duyacağı bir günü yaşıyoruz. Çünkü dünya şampiyonu bir öğretmenle beraberiz. İzmir için, Aliağa için ve Helvacı için bu çok önemli ve gurur verici bir durum. Bu buluşma ilham veren bir buluşma. Çünkü bütün dünyada Türkiye’nin ismini gururla onurla taşıyabileceğimiz bir modelimiz var yanımızda. Dünya’da Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda ilk defa bir Türk altın madalya kazandı. Bu altın madalyayı kazanan kişi de bizim yanı başımızda kardeşimiz, dostumuz, öğretmenimiz İbrahim Çolak. Bence siz öğrencilerimizde çok şanslı. Bence Helvacı Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri çok şanslı.” İfadelerini kullandı.

“Hiçbir şey imkansız değil”

Daha sonra şampiyon öğretmen İbrahim Çolak konuşmasına başladı. Çolak, “Sevgili öğrencilerim sizleri tekrar görmek çok güzel. Yarışma alanında performansımı sergilerken sizin o güzel dualarınızı hissettim. Bu bana güç verdi. Bu yüzden hepinize çok teşekkür ediyorum. Ülkeme böyle tarihi bir başarı kazandırdığım için çok mutluyum. Tabi ki bunu tek başıma yapmadım. Antrenörüm Yılmaz Göktekin ile beraber kazandığımız bir başarı bu. Huzurunuzda kendisine de bolca teşekkür ediyorum. Ben elimden geldiği kadar sizlere güzel birer örnek olmaya çalışıyorum. Umuyorum ki aldığım bu madalya sizler için de bir kapı açar. Umarım bu derece sizin de daha büyük düşünmenize yardımcı olur. Belki de Türk Cimnastiği için Dünya Şampiyonluğu imkansız gibi görünüyordu. Ama ben şunu öğrendim. Hiçbir şey imkansız değil. Eğer inanırsanız her şeyi başarabilirsiniz.” Şeklinde konuştu.

“İbrahim’de bir inanmışlık ve adanmışlık var”

İbrahim Çolak’ın ardından Antrenör Yılmaz Göktekin konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Göktekin, “ Yedi yıl öğretmenlik yaptım. Ben de bir beden eğitimi öğretmeniyim. Öğretmenlik yaptığım yıllarda İbrahim öğretmeniniz çok küçüktü. Küçük yaşlarda benim sporcumdu kendisi. Bir tercih yapıp milli takıma hizmet etmeyi tercih ettim. Türkiye’ye her alanda hizmet etmek çok gurur verici bir durum. Milli takımda görev almak daha gurur verici bir durum. Bu yüzden öğretmenliği bırakıp antrenörlüğü seçmek durumunda kaldım. İbrahim öğretmeniniz sizin yaşlarınızdayken bile çok çalışkan bir öğrenciydi. Ben onlara hep madalya almak çok önemli ama iyi ve örnek bir insan olabilmenin her şeyden çok çok önemli olduğunu söylerdim. Çok şükür İbrahim’de bu özelliklerin hepsi var. İbrahim’de bir inanmışlık ve adanmışlık var. O yüzden İbrahim buraya gelene kadar çok zorlu süreçlerden geçti. Ama bu inancın zaferi. Çok çalışmanın zaferi. Bu yüzden ülkenizi çok seviyorsanız. Her ne alanda ve her ne işte çalışıyorsanız işlerinizi en iyi şekilde yapın. O zaman ülkemiz daha iyi bir ülke olacak.” ifadelerini kullandı. Antrenör Yılmaz Göktekin’in ardından Helvacı Ortaokulu Müdürü Hasan Gönç konuşmalarına başladı. Gönç, “Başarının çok yükseklere ulaştığı bir noktadayız. Bu başarıda emek var. Bu emekte de başta İbrahim hocamız ve Yılmaz hocamız var. Bu güzel başarıda emeği geçen başta İbrahim hocamıza ve Yılmaz hocamıza teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı sporcuya plaket takdimi yapıldı. Şampiyon öğretmenin bir sonraki durağı Aliağa Kaymakamlığı oldu. Kaymakamlık makamında Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin ile görüşen şampiyon öğretmen daha sonra İlham Veren Buluşmalar kapsamında Tüpraş Halk eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler