131019098
19 Mart 2024, Salı

ZEYNEP ASLAN İÇİN PEDALLAYACAKLAR

24 Ekim 2020, Cumartesi 06:34

     


İzmirli bisiklet sporcuları geçtiğimiz haftalarda trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Zeynep Aslan için anma programı düzenledi. Sporcular 25 Ekim Pazar Günü saat 14.00’te Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda buluşarak, Zeynep Aslan için oluşturulan anma alanına çiçek bırakacak ve taziyelerini iletecek.

Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcularından 36 yaşındaki Zeynep Aslan, Çiğli’nin Kaklıç mahallesi yakınlarında antrenman yaptığı esnada tali yoldan çıkan kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Bir çocuk annesi genç sporcunun ölümü ilçede ve spor camiasında büyük üzüntüye neden oldu. Aslan’ın ölümünün ardından İzmirli Bisiklet Sporcuları, bisikletli ölümlerinin önüne geçmek için “Bisikletime Çarparsan Ölürüm” başlığıyla bir çalışma başlattı. Sporcular, Zeynep Aslan adına, Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda oluşturulan anma alanındaki zeytin fidanının altına, yanlarında getirdikleri notları ve çiçekleri bırakacak, basın açıklaması gerçekleştirecek. Zeytin fidanı daha sonra Zeynep Aslan’ın vefat ettiği Çiğli bölgesi yakınlarında bir yere dikilecek.

Sporcular anma töreninin ardından Bostanlı Demokrasi Meydanı’ndan Konak Meydanı’na kadar bisiklet sürecek. Programlarda pandemi sebebiyle maske kullanımına ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler