131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA’NIN TEK KADIN BRİÇ SPORCUSU KUPAYI KAZANDI

30 Nisan 2022, Cumartesi 06:53

     


Aliağa’nın tek kadın Briç oyuncusu Figen Düzkaya, XVI. Trafik Terörüne Hayır Turnuvası’nda ortağı Emine Göktan ile kadınlar kategorisinde birinci oldu.

Aliağa’nın tek kadın briç oyuncusu Figen Düzkaya, XVI. Trafik Terörüne Hayır Turnuvasında ortağı Emine Göktan ile kadınlar kategorisinde birinci olarak Aliağa’ya kupayı getirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Figen Düzkaya, “ Ben ilçemizde 25 yıldır sigortacılık alanında çalışmaktayım. Üç- dört yıl kadar önce Briç Sporu ile tanıştım. Briç Sporu bir yaşam biçimidir. Briç Sporu; akıl, mantık, planlama, sevgi, saygı, empati, karşılıklı dayanışmayı içinde barındıran inovatif ve kompetitif bir zeka sporudur. Bugün ülkemizde birçok üniversitede seçmeli ders olarak verilen Briç, birçok ülkede ilköğretimde ders olarak verilmekte. Çünkü 8-9 yaş ve üzerindeki çocuklara briç eğitimi vererek; analitik düşünmelerinin gelişmesine, birçok kötü alışkanlıktan uzak kalmasını sağlamakta, konsantre ve motivasyon gelişimine, çok yönlü düşünebilme yeteneğinin gelişmesine, planlama ve program yapabilme alışkanlığının gelişmesine katkı sağlarlar. Ayrıca Briçin bir güzel tarafı da Briç dili evrenseldir. Dünyanın her yerinde kartların dili aynıdır.” Dedi.

“Aliağa’ya Briç’te yeni başarılar kazandıralım”

Briç sporunda kısa zamanda ortakları ile güzel işler çıkardığını belirterek sözlerine devam eden Düzkaya, “2021 Bornova Briç Spor Kulübü Ödüllü Yılbaşı Turnuvası’nda ortağım Levent Özbay ile mix 1.liği, 2021 Foça Briç Spor Kulübü 29 Ekim Cumhuriyet Turnuvası’nda ortağım Esat Sert ile Genel 1.lik. ve yakın zamanda 2022 Narlıdere Briç İhtisas Kulübü’nün geleneksel olarak düzenlediği, XVI. Trafik Terörüne Hayır Turnuvası’nda ortağım Emine Göktan ile Kadınlar kategorisinde 1. Olarak Aliağa’ya kupa getirdik. Ben sizin aracılığınız ile Aliağamızdaki Briç oynayan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Kulübümüze gelin ve hep birlikte, çocuklarımız ile kadınlarımız ile Senyörlerimiz, Mixlerimiz ile Aliağa’ya Briç’te yeni başarılar kazandıralım.” Düzkaya son olarak da ‘Bu kadar kısa zamanda iyi bir ivme yakalamama vesile olan öncelikle bana verdiği sağlam temelle bugünlerin imzasını atan Briç hocam Arif Cumcu’ya, üzerimden elini hiçbir zaman çekmeyen her zaman yanımda olan Hocam Levent Özbay’a , ortağım ve Briç Öğretmenim Murat Aras’a, Aliağa Briç Spor Kulübü arkadaşlarım ve Başkanım Müslüm Turan’a, kardeş kulübümüz Foça Briç Spor Kulübü arkadaşlarıma ve Başkan Soner Kayabaş’a sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler