Beşiktaş'ın stat sponsoru Tüpraş oldu
30 Eylül 2023, Cumartesi 06:31Tweet |
Beşiktaş Stadı'nın yeni isim sponsoru Tüpraş oldu. 3 yıllık yapılan anlaşmaya göre siyah-beyazlıların stadının ismi Tüpraş Stadyumu olarak anılacak.
Stadyumda düzenlenen sponsorluğun açıklandığı basın toplantısına, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, genel sekreter Mehtap Ferah, Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu katıldı. 3 yıllık yapılan anlaşmaya göre siyah-beyazlıların stadının ismi Tüpraş Stadyumu olarak anılacak. Toplantının açılış konuşmasını yapan başkan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş tarihinin en yüksek stat sponsorluğu anlaşması yaptıklarını belirterek, "Bu sponsorluk bir süreç aldı ama sonu istediğimiz gibi sonuçlandı. Tüpraş'a, Rahmi Koç'a ve Koç ailesine huzurlarınızda destekleri için teşekkür ediyorum. Çok önemli bir marka, milli bir dev Tüpraş. Beşiktaş, spor tarihinin en önemli kulüplerinden biri, Tüpraş sanayinin en önemli kurumlarından biri. İtibar açısından iki taraf için de önemli. Bu süreç içinde bizimle birlikte sponsorluk görüşmeleri yapan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Tüpraş'a ve camiama hayırlı olmasını diliyorum. Milli bir devle, bir sanayi kuruluşuyla markamızın örtüşmesi beni daha da çok mutlu etmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Rahmi Koç'un desteğine değinen Çebi, "Bu süreçte ticari olarak görüşmeler önemliydi. Bunları sessiz sedasız yapmaya çalıştık. Diğer görüştüklerimizin incinmemesi gerekiyordu. Rahmi beyin bize desteğini herkes biliyor. Bu süreci yönetirken verdiğimiz emeğin yok kabul edilmesini doğru bulmuyorum. Süreç oldukça pazarlıklı süreçti. Beşiktaşlı olunca biraz daha pazarlıklar rahat oluyor. O konuda katkılarını aldığımız teyit ediyorum." ifadelerini kullandı.
Çebi: “Takımımızın sezon sonu hedefe ulaşacağından şüphem yok”
Siyah-beyazlıların dün Adana Demirspor karşısında aldığı mağlubiyetin bir yol kazası olduğunu kaydeden Çebi, "Ekonominizi düzgün yürütemezsiniz, harcamalarda derli toplu olamazsanız sportif başarılar geçici olur. Kısa sürede acısı olabilir ama zaman içinde Beşiktaş'ın bu işlerden faydalandığını göreceksiniz. Dünkü maç tatsız bir maçtı. Çok üzüldüm. Futbolun içinde bunlar var, 120 yıllık kulübüz. Birlik beraberlik içinde olursak takımımızın sezon sonu hedefe ulaşacağından şüphem yok. Maçın skoruna göre alkış veya eleştiri doğru değil. Sabır gösterelim, ben takıma ve ekibine, hocama güveniyorum. Yaşanmış olanı bir kaza kabul edip önümüze bakalım. Ne ben Beşiktaşlılıktan bir mağlubiyet yüzünden vazgeçerim ne de Rahmi bey sponsorluktan vazgeçer." şeklinde konuştu. Düşen yayın gelirlerini sponsorluk gelirleriyle telafi etmeye çalıştıklarını söyleyen başkan Çebi, "Yayın gelirlerinin düştüğü bir süreç içinde bunları telafi edecek kaynakları bulmak kısa zamanda kolay olmuyor. Sponsorlarımızın Beşiktaş'a verdiği değerden dolayı bu rakamları biraz olsun telafi etmiştir. Bizim hedefimiz yüzde 50 civarında sponsorluk geliri olduğunu düşünüyorum. Geçmişe göre biraz daha arttı." dedi.
“Ya hep beraber yukarı çıkaracağız ya da aşağı düşeceğiz”
Çebi ayrıca, görüşmelerin geç tamamlanmasına rağmen Tüpraş'ın bu sezon için tam para ödediğini ve vakit kaybı yaşanmadığını söyledi. "Yayın gelirlerinin düşmesinin sebebi Türk futbolunun her kesimiyle doğru idare edilmemesinden kaynaklanıyor" diyen Çebi, "Başkanların, menajerlerin, sporcuların, hakemlerin hepsinin payı var. Ya hep beraber yukarı çıkaracağız ya da aşağı düşeceğiz. Bunu terse çevirmemiz gerekiyor. Futbolun çok önemli olduğunu bütün dünya kabul ediyor. Biz değerini halen anlamış değiliz. Mağlubiyetler, galibiyetler bir sonuçtur. Aradaki süreci görmemeye çalışmak ve sonuçlarla kulüplerimizi kamuoyuna anlatmak doğru değil. Altyapınıza ne veriyorsunuz, ne yetiştiriyorsunuz, bütçelerinizi nasıl yapıyorsunuz, hakemlerle ilgili gelişmelerde modernize olma arzusu var mı yok, bunlar çok uzun bir süreç." değerlendirmesinde bulundu.
“Hocama ve futbolcularıma güveniyorum”
Gündemde olan play-off kararını destekleyeceklerini söyleyen Çebi, "Play-off kararı tüm kulüplerin ortak kararı olacak diye düşünüyorum. Biz oynansın deriz. O da turnuvada bir keyiftir ve gelirdir. Olursa destek veririz. Top oynamaktan mücadele etmekten kaçmak gereksiz. Oynanacak her fazla oyun taraftara keyif vereceği için bunu destekleyici oluruz." diye konuştu. Lige havlu atıldığı fikrine katılmadığını da söyleyen Çebi, "Aynı fikirde değilim. Ligin başındayız. Önümüzde onlarca maç var. Sonuçların nasıl biteceğini bugünden görüyor gibi davranmayı doğru bulmuyorum. Hocama ve futbolcularıma güveniyorum. Her maçın sonucuna göre yürümeye devam edersek takım üstünde baskı oluştururuz. Sabırla beklemelerini istiyorum. Şampiyonluk hedefiyle sezon sonuna kadar yürüyeceğimi söylüyorum. Pandemide bu takımdan bir şey olmaz denirken 4 kupayı biz getirdik. Günlük sonuçlarla takımı, yönetimi yıpratmamak gerekiyor. Başarı için birlik gerekiyor." ifadelerini kullandı. Çebi, Adana Demirspor maçının ardından Salih Uçan ve Şenol Güneş arasında yaşananlara da değinerek, "Maç bitmiş, kaybetmek acı bir şeydir. Bütün sinirler gergin, Salih'le Şenol hoca arasındaki bağı, baba-oğul ilişkisini bilseniz o hareketin sizin düşündüğünüz kadar olmadığını anlayabilirsiniz. Bir an önce oyuncularını içeri almak istiyor. Benim çok tasvip ettiğim bir şey olmasa dahi art niyet yok. Bir anlık olaylarla kimse değerlendirme yapmamalı. Uzun süreli bir olay değil. Oyuncuyu itmek olarak bakmayın ona. Aralarında baba oğul ilişkisi olunca onlar kendi aralarında halledeler." şeklinde konuştu. Başkan Çebi, amatör branşlarla ilgili bir soru üzerine, futbolun daha çok ilgi çektiğini belirterek, "Dün hentbolda kupa aldık ama bu hiç gündem olmadı." dedi.
Yelmenoğlu: “Bu iş birliği zorlu süreçlerden geçti”
Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu da sponsorluk anlaşması için şunları kaydetti: "Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün sadece Tüpraş için değil Beşiktaş için de tarihi bir gün. Bugün Tüpraş'ın Beşiktaş'a geldiği gün diyoruz. Bu iş birliği zorlu süreçlerden geçti. Tüpraş Türkiye'nin en büyük sanayi şirketi. Geçtiğimiz dönemde de stratejik dönüşüm planımızı açıkladık. Bu planlar sürdürülebilirlik kültür, sanat, spor kol kola gitmezse ekonomik gelişmenin de anlamı olmuyor. Tüpraş olarak pek çok sponsorluk, reklam ve yardım işiyle uğraşıyoruz. Sponsorluklarımızı çok önemsiyoruz. Sponsorluklar bizim sürdürülebilirlik amacımıza hizmet eden olaylar. Ekonomik gelişme tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. Beşiktaş'ın stat sponsorluğunu da böyle değerlendiriyoruz. Böylece daha geniş alana yayılma ihtimalini arttırıyoruz. İki taraf için de hayırlı olsun diyorum. Beşiktaş'la diğer şirketlerimizin sponsorlukları oldu. Sonrası olur mu bugünden bir şey söylemek doğru değil. Sponsorluklar karşılıklı olarak birbirinize ne verdiğinizle alakalı. Amaçlarımıza ulaştığımızı görürsek tabii ki uzatırız."
Genel sekreter Mehtap Ferah da "Sponsorluğumuz uzun görüşmeler sonucunda bu noktaya geldi. Beraber çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun diyorum." dedi.
(AA)

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki