Aydemir’in adı Manisa’da yaşatılacak
10 Mart 2026, Salı Paylaş Gönderiyi YayınlaYunusemre Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde toplandı. Toplantıda toplam 31 madde görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca ilçede kurulacak panayır ve stantlarda şehir dışından gelen satıcıların kabul edilmemesine yönelik madde de oy birliğiyle kabul edildi.
Mecliste bunun yanı sıra bazı park ve tesislere yeni isimler verilmesine ilişkin kararlar da alındı. Horozköy Caddesi ile Ziraat Caddesi arasında bulunan yeşil alana “Horozköy Muhsin Karip Tesisleri”, Güzelyurt Mahallesi Manas Caddesi ile 5721 Sokak arasında bulunan parka “Azerbaycan Kültür Evi Seyfettin Ayakyay Parkı” adı verildi. Ayrıca Mesir Tabiat Parkı içerisinde bulunan Gençlik Kafe’nin adı da “Hünkar Gültekin Gençlik Kafe” olarak değiştirildi.
Toplantıda, 2021 yılında hayatını kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe eski Başkanı Abdurrahim Aydemir’in adının Düzlen Mahallesi’nde bulunan bir parka verilmesine ilişkin madde oy birliğiyle kabul edildi. Abdurrahim Aydemir, 2021 yılında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Alınan kararla birlikte Aydemir’in ismi Yunusemre ilçesinde bir parkta yaşatılacak.
(VOLKAN GÜNDÜZ)