06 Kasım 2026, Cuma

AK Parti’ye “zenginleşme” göndermesi

06 Kasım 2026, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
AK Parti’ye “zenginleşme” göndermesi

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, AK Parti’ye geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 200 milyar TL borcu bulunduğunu belirterek, “Göreceksiniz, elle tutulur hiçbir şey yapamayacaklar. Çünkü niyetleri halk için bir şey yapmak değil. Düşündükleri tek konu kendi adamlarının zenginleşmesi” dedi.

Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret eden YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, burada Dikili Ziraat Odası Başkanı Mesut Taslak ve bölge çiftçileriyle buluştu. YENİ Parti İzmir İl yöneticileri ve YENİ Parti Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı’nın da yer aldığı ziyarette Taslak ve çiftçilerden üreticilerin sorunlarını ve beklentilerini dinleyen Çağatay Güç, YENİ Parti’nin liyakatli kadrolarıyla tarım sektörünün yaşadığı sorunları çözeceğini söyledi.

“Niyetleri halk için bir şey yapmak değil”

AK Parti iktidarının sorun çözme yeteneği olmadığı için çareyi gündem değiştirmeye çalışmakta aradığını söyleyen n Güç, “AKP tüm bunların üstünü kapatmak, gündemi değiştirmek için bir yandan da yerel seçimde yaşadıkları hezimeti kaldıramadıkları için belediyeler üzerinde baskı kurmuş durumda. Korkutarak, kandırarak rozet taktıkları kaygan belediye başkanlarıyla halkın iradesini de kazanabileceklerini zannediyorlar. Hizmet gelecek diye insanları kandırmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar niye gelmedi o zaman? Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’ye geçeli 1 yıl oldu. Ne yaptılar, Aydın’da bir değişiklik var mı? Devletin kendisinde belediyelere para aktaracak kaynak yok ki. Şu fon krizinde insanlara dağıtmak için zorla 75 milyar TL topladılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 200 milyar TL. Göreceksiniz, elle tutulur hiçbir şey yapamayacaklar. Çünkü niyetleri halk için bir şey yapmak değil. Düşündükleri tek konu kendi adamlarının, kendi ailelerinin zenginleşmesi” şeklinde konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)