ALTO’da seçim takvimi belli oldu
25 Eylül 2026, Cuma Paylaş Gönderiyi YayınlaAliağa Ticaret Odası’nın 14 grup meslek komitesi ile meclis asil ve yedek üyelerinin seçimi 8 Ekim’de gerçekleştirilecek. Yönetim kurulu, disiplin kurulu ve genel kurul delegeliği seçimleri ise meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin kesinleşmesinin ardından iki gün içinde yapılacak.
Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO) mevcut Başkanı Ömer Ertürk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla seçimlerde aday olmayacağını duyurmuştu. Ertürk’ün açıklamasının ardından ALTO Meclis Başkanı Uğur Akyıldız da oda başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Bu gelişmelerin ardından Aliağa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Aliağa Ticaret Odası organ seçimlerine ilişkin seçim takvimini duyurdu. 5174 Sayılı TOBB Kanunu ve bu kanuna istinaden hazırlanan Organ Seçimleri Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilecek seçimlerde oda organlarında görev yapacak üyeler belirlenecek.
İlk seçim 8 Ekim’de
Dört yıl süreyle görev yapmak üzere gerçekleştirilecek Aliağa Ticaret Odası 14 grup meslek komitesi ve meclis asil ve yedek üyeleri seçimi, 8 Ekim 2026 Perşembe günü, 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin kesinleşmesinin ardından iki gün içerisinde ise yönetim kurulu asil ve yedek üyeliği, disiplin kurulu üyeliği ve genel kurul delegeliği seçimleri gerçekleştirilecek. Bu seçimler 11.00-15.00 saatleri arasında yapılacak. Tüm seçimler, Aliağa Ticaret Odası Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Oy kullanma şartları
Aliağa Ticaret Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerine katılabilmek için seçmen listesinde kayıtlı olmak, vergi mükellefi olmak, iflas etmemiş ve tasfiye halinde olmamak gerekiyor. Gerçek kişi üyeler oylarını bizzat kullanacak. Gerçek kişiler adına vekâleten veya ticari mümessil aracılığıyla oy kullanılamayacak. Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin ise temsil ettikleri tüzel kişinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarını gösteren, Ticaret Sicil Müdürlüğünden 90 gün içerisinde alınmış yetki belgesini veya sicil tasdiknamesini oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekiyor. İbraz edilen sicil tasdiknamesinin bir fotokopisi de oy kullanılan sandık kurulu başkanına teslim edilecek.
(VOLKAN GÜNDÜZ)