09 Ekim 2026, Cuma

CHP’li gençlerin ‘Özel’ tercihi

23 Temmuz 2026, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
CHP’li gençlerin ‘Özel’ tercihi

CHP’deki mutlak butlan süreci sonrası Özgür Özel’in partisinden ayrılarak yeni parti kuracağını açıklaması üzerine partinin gençlik kollarından istifa kararları geldi. CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ile CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın Aliağalı il yöneticileri Burak Gencin, Fatih Algan ve Altan Uğur Ekinci, görevlerinden ve partilerinden ayrıldıklarını duyurdu.

CHP’de mutlak butlan sürece sonrası yaşanan gelişmelerin ardından, Özgür Özel önceki gün partisinden ayrılarak yeni parti kuracaklarını söylemişti. Bunun ardından birçok partili Özgür Özel ile birlikte yol yürümek için partisinden istifa etti. CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın Aliağalı il yöneticileri Burak Gencin, Fatih Algan ve Altan Uğur Ekinci de görevlerinden ve partilerinden ayrıldıklarını duyuran isimler arasında yer aldı.

Bayrak: “Yeni siyasi harekette yer alacağım”

Alp Günay Bayrak, yaptığı açıklamada, "Bazen gitmek gerekir. Daha güzel günleri yaşamak ve yaşatmak için. 18 yaşında adım attığım Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında; resmi olarak 13 yıl boyunca ilçe delegeliği, il delegeliği, Gençlik Kolları yöneticiliği ve son 2 yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm Aliağa Gençlik Kolları Başkanlığı görevimin ardından, bugün görevime ve partime veda ediyorum. Bu karar benim için kolay alınmış bir karar değildir. CHP çatısı altında edindiğim dostlukları, mücadeleyi ve emeği her zaman gururla taşıyacağım. Birlikte yol yürüdüğüm herkese minnettarım. Bundan sonraki siyasi yolculuğumda ise Sayın Özgür Özel'in öncülüğünde kurulacak yeni siyasi harekette yer alma kararı aldım. Ülkemizin demokrasiye, adalete ve umuda kavuşması için aynı inanç ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğim. Bu süreçte birlikte mücadele ettiğim tüm partili büyüklerime ve kardeşlerime, çok değerli yol arkadaşlarıma; emekleri, dostlukları ve destekleri için yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerle aynı yolda yürümek benim için her zaman büyük bir onurdu. Hoşça kalın demiyorum. Mücadelenin farklı bir noktasında yeniden omuz omuza görüşmek dileğiyle" dedi.

İl yöneticilerinden ortak açıklama: "Makamları değil mücadeleyi seçtik"

CHP İl Gençlik Kolları’nın Aliağalı il yöneticileri Burak Gencin, Fatih Algan ve Altan Uğur Ekinci de yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Her yolculuğun bir başlangıcı olduğu gibi, her mücadelenin de yeni bir başlangıcı vardır. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında gençliğin sesini büyütmek, örgütümüzü güçlendirmek ve halkın iktidarı mücadelesine katkı sunmak için büyük bir inanç ve onurla görev yaptık. Bugüne kadar üstlendiğimiz her sorumluluğu; makamların değil, ilkelerimizin gereği olarak yerine getirdik. Bugün ise yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Örgüt iradesinin mutlak butlan kararlarıyla gölgelenmesini de, millet iradesinin yargı eliyle şekillendirilmesini de asla kabul etmiyoruz ve İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevlerimiz ile Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimizden ayrılıyoruz. Biz, Cumhuriyet’i sarayların gölgesinde değil; meydanlarda, fabrikalarda, üniversitelerde ve halkın arasında büyüten anlayışın temsilcileri olduk. Bundan sonra da mücadelemiz; makamlar için değil, milletimiz için olacaktır. Pusulamız her zaman halkımız olacak, yolumuzu milletimizin vicdanı aydınlatacaktır. Bu ülkenin umudu; gençliğindedir. Bu milletin gücü; örgütlü mücadelesindedir. Cumhuriyet’in geleceği ise korkmayan, susmayan ve geri adım atmayan gençlerin omuzlarındadır. İşte bu inançla; Sayın Özgür Özel’in temsil ettiği değişim iradesinin ve İzmir İl Başkanımız Sayın Çağatay Güç’ün örgüt iradesine sahip çıkan duruşunun yanında olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e olan bağlılığımız, milletimize olan sevdamız ve halkın iktidarı mücadelemiz asla bitmeyecektir. Bugün, tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olarak inandığımız değerleri daha güçlü savunacağımız yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Çünkü… Biz, makamları değil mücadeleyi seçtik. Biz, koltukları değil ilkeleri seçtik. Biz, sessiz kalmayı değil halkın yanında yürümeyi seçtik. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Pusulamız milletimizdir. Hedefimiz halkın iktidarıdır.”

(VOLKAN GÜNDÜZ)