HALK EĞİTİM MÜDÜRLERİ ALİAĞA'DA TOPLANDI
01 Mart 2007, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
İzmir'in 28 ilçesinin Halk Eğitim Müdürleri Aliağa'da toplandı. İzmir'in en genç ilçesi olan Aliağa’da 11 yıl aradan sonra biraraya gelen 28 ilçenin Halk Eğitim Müdürlerinin katılımıyla Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan "İl Halk Eğitimi Planlama Komisyonu" toplantısına Halk Eğitim Müdürlerinin yanısıra Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Balcı slayt gösterimi eşliğinde Aliağa'daki eğitim yapısı ve eğitim tesisleri hakkında bilgiler verdi.
Toplantının birinci oturumunda; Aliağa Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Tansu Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan birer konuşma yaptılar.
Toplantının ikinci oturumunda ise tüm İzmir'in ilçelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezilerinin 2006-2007 eğitim öğretim yılının birinci döneminde yaptıkları çalışmalar ve ikinci dönemde yapacakları çalışmalar ve hazırlıklar masaya yatırıldı.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim başkanı Adnan Atakav, yapılan toplantının İl Planlama Kurulu'nun ikinci toplantısı olduğunu belirterek toplantı öncesi gazetemize şu açıklamayı yaptı;
"İl Planlama Kurulumuzun ikincisi olduğu için, sene başından itibaren yaptığımız bütün çalışmaları değerlendireceğiz ve sene sonu çalışmalarımızı planlayacağız. Neler ve hangi etkinlikleri yapacağız planlayacağız. Yıl içinde bölgesel nitelikli sergiler olacak. Mesela Menderes havzasında 8-10 Halk Eğitim Merkezi’nin bir araya geldiği bir sergi olacak. Bakırçay havzasının çeşitli yerlerinde yapılacak bu sergiler. Onun dışında uluslararsı bir şölenimiz var yine ilçe Halk Eğitim Merkezlerinin katılacağı. Şölenimizi Gölet’te yapmayı planlıyoruz"
"İSPANYA VE İNGİLTERE İLE ORTAK PROJE ÜRETİYORUZ"
Avrupa Birliği fonlarından yaralanmak için İngiltere ve İspanya ile ortak projeler ürettiklerini belirten Halk Eğitim Başkanı Adnan Atakav "İngiltere ve İspanya ile ortaklaşa yaptığımız Avrupa Birliği projelerimiz var. Koordinatör ülke ilan edildiğimiz projemiz var. Göç ile ilgili bir çalışma. Yani kente yerleşenler veya başka bir ülkeye yerleşenlerin entegrasyon sorununu çözen önemli bir çalışma bu. Nisan ayında İngiltere'da, Haziran ayında İspanya’ya gideceğiz, daha sonra onlar Türkiye’ye gelecek. Ama bu projenin 10 büyük Avrupa Birliği ülkesinde yayılacağına hiç kuşkunuz olmasın. Çünkü çok önemsel bir proje. Entegrasyon bildiğiniz gibi tüm ülkelerin sorunu. Tüm bunların dışında arkadaşlarımızın çalışmalarının önünde bir engel varsa, o engelleri kaldırmak için kararlar aldık" dedi.
81 BİN ORTAKLI BİR KOOPERATİF KURACAĞIZ
Asıl büyük projelerinin Üretim ve Tüketim Kooperatifi kurmak olduğunu belirten Atakav, halk eğitim merkezlerinde tüketilen ve üretilen tüm ürünlerin satışının yapılabileceği ürünlerin burada bulunacğını söyledi.
“28 ilçeyi kapsayan ve 81.000 kişiyi ortak edecek bir çalışma bu. Avrupa Birliği projesine dönüştürülecek. Kemeraltında büyük bir show room düşünün öyle bir şey olacak. Kurulacak olan bu kooperatifte 28 ilçeden gelen ürünler ve tüketilen tüm ürünler satılacak. Hem üretimden tüketim kooperatifi olacak hem de ürettiğimiz tüm ürünlere yurtiçinde ve yurtdışında satma imkanımız olacak. Üretilenleri biz satıp paralarını üretenlere sağlayacağız çünkü kooperatifler kar amaçlı kuruluşlar değil. Bu çalışma bizim denetimimizde yapılacak.
Atakav ayrıca toplantıda Halk Eğitim merkezlerinin çalışmalarına engel olan konuların da görüşülerek çözüm üretileceğini de sözlerine ekledi.
SERGİLERİN YERLERİ VE ZAMANLARI DA PLANLANDI
Aliağa gerçekleştirilecek toplantıda ayrıca; bölgesel ve yeril sergilerin düzenlenmesi, sergilerin tarihleri, yerleri ve sorumlu görevliler belirlenerek, Uluslar arası şölen komitesi oluşturuldu. Bunun yanısra; Anne Çocuk Eğitimi kurslarının taleplerinin karşılanması, HEM’lerde kulüp kurulması, SSK işlemlerinin sağlıklı yürütülmesi, OKS ve ÖSS kursları çalışmaları, Kent yaşamına uygun kursların düzenlenmesi ve Halk Eğitimi Merkezleri tarafından verilen seminer belgelerinin kariyer basamaklarında kabul edilmesi gibi konular görüşülerek kara bağlandı.
(Toplantıyla ilgili diğer konuşmalar ve bilgileri yarınki sayımızda bulabilirsiniz)