Beko Basketbol Ligi'nin 30.haftasında Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu'nda oynanan zorlu mücadelede lider Galatasaray Medical Park, Aliağa Petkim'i 85-83'lük skorla mağlup etti. Aliağa Petkim'de Ryan Toolson 32 sayı ile yıldızlaşırken Galatasaray Medical Park'ta ise Furkan Aldemir 23 sayı ile oynadı. Galatasaray Medical Park 43 yıl sonra ilk kez ligi zirvede bitirirken, Aliağa Petkim ise ligi 7. sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez play-off'a oynamaya hak kazandı.
Oyuna hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, Boris Savovic, Jamon Lucas, Nihad Dedovic ve Caner Topaloğlu'nun sayılarıyla skoru 0-8'e getirdi. Ryan Toolson ile maçtaki ilk sayılarını bulan Aliağa Petkim, hücumda toparlanarak 7.dakikaya girilirken durumu 8-19 yaptı. Karşılıklı basketler ile devam eden ilk periyodu Galatasaray Medical Park 24-27 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Ryan Toolson'un dış atışlardaki etkili oyunuyla skor üstünlüğünü eline alan Aliağa Petkim, savunmada da daha dirençli bir oyun ortaya koydu. Mola alan Sarı Kırmızılılar, Orhan Hacıyeva'nın da dış atışları sonrasında 39-34 geriye düştü. Periyodun son bölümlerinde temposunu iyice arttıran Aliağa Petkim soyunma odasına 47-44 üstün gitti.
Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü periyotta Branislav Ratkovica, Ümit Sonkol ve Ryan Toolson üçlüsüyle skor üreten Aliağa Petkim, farkı 9 sayıya çıkarttı (59-50). Plaisted'in turnikesine Shumpert ile karşılık veren Galatasaray Medical Park, dördüncü periyota da 12 sayı farkla 67-55 geride girdi. Mücadelenin final periyodunun ilk dakikası içerisinde Tutku ile üç sayı bulan Sarı Kırmızılılara ev sahibi ekip, Orhan ile karşılık verdi. İki takımında hücumda skor üretmekte sıkıntı yaşamadığı bölümlerde boyalı alanı iyi kullanan Aliağa Petkim, 75-65'lik skorla 10 sayılık farkı yakaladı. Büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde Furkan, Ender ve Lakovic'in önderliğinde 18-6'lık bir seri yakalayan Galatasaray Medical Park, 81-83'lük skorla öne geçti. Plaisted'in turnikesiyle durumu 83-83'e getiren Aliağa Petkim karşısında bitime 13 saniye kala hücumu Mert Shumpert ile değerlendiren Sarı Kırmızılılar, karşılaşmadan da 83-85 galibiyetle ayrıldı.
SALON: Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu
HAKEMLER: Zafer Yılmaz – Halil Baldemir – Semih Vural
ALİAĞA PETKİM (83): Caner Şentürk (1 ribaund- 1 asist), Branislav Ratkovica 9 (6 asist), Ryan Toolson 32 (5 ribaund- 3 asist), Hakan Köseoğlu 1 (1 ribaund- 1 asist), Ümit Sonkol 4 (5 ribaund- 1 asist), Ersin Görkem 7 (4 ribaund), Orhan Hacıyeva 12 (8 ribaund- 2 asist), Brian Qvale 4, Trent Plaisted 14 (7 ribaund- 2 asist)
GALATASARAY MEDİCAL PARK (85): Jaka Lakovic 8 (1 asist), Caner Topaloğlu 2 (3 asist), Mert Shumpert 5 (3 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 6 (2 asist), Luksa Andric 4 (2 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 23 (9 ribaund), Jamon Lucas 15 (5 ribaund- 6 asist), Ender Arslan 3 (2 asist), Cevher Özer 3 (3 ribaund), Boris Savovic 9 (1 ribaund- 1 asist), Nihad Dedovic 7 (1 ribaund- 1 asist)
1.PERİYOT: 24-27
2.PERİYOT: 47-44
3.PERİYOT: 67-55
4.PERİYOT: 83-85
BURAK BIYIKTAY “GALATASARAY MEDİCAL PARK'I TEBRİK EDİYORUM”
Karşılaşma sonunda yapılan basın açıklamasında maçın son bölümünde yapılan basit hatalar yüzünden karşılaşmadan galip ayrılamadıklarını belirten Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay “Maça çok yumuşak başladık. Sonradan oyuna ortak olduk ve karşılaşmanın büyük bir bölümünü önde götürdük.
Birinci periyot hariç diğer periyotlarda iyi oynadığımızı düşünüyorum. Son bölümde yapılan basit hatalar yüzünden maçı kaybettik. Galatasaray Medical Park'ı kutluyorum. Play-off için hazırlıklarımıza başlayacağız ve artık play-off'u düşünüyoruz.” dedi.
OKTAY MAHMUTİ “LİGİ LİDER TAMAMLAMAK ÇOK GÜZEL”
Maça iyi başlamalarına rağmen Ryan Tollson'u tutamadıklarını belirten Galatasaray Medical Park Antrenörü Oktay Mahmuti “Maça iyi başladık fakat rakipte Ryan Toolson'u bir türlü tutamadık. Uzun süre geride götürdüğümüz karşılaşmaya maçın sonlarına doğru ortak olabildik.
Bizim için çok önemli bir maçtı. Zorlu bir sezondan sonra ligi lider tamamlamak çok güzel.” dedi.