Aliağa İzmir Çanakkale karayolu Güzelhisar Caddesi üzerinde freni boşalan Ö.S.(26) yönetimindeki Greyder kontrolünü kaybederek büyük bir faciaya neden oldu. Meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybederken, biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre; Aliağa’da Güzelhisar caddesi üzerinde yol düzenleme çalışması yapan bir firmaya ait Ö.S. kullanımındaki greyder, yol çalışmasını bitirdikten sonra Aliağa’daki tesislerine gitmek üzere Hürriyet caddesindeki sinyalizasyonlara 90 metre kala freninin boşalmasıyla akan trafiğe hızla girdi. Karayolu üzerinde seyretmekte olan Kazım Özdemir(51) yönetimindeki 35 PR 060 plakalı aracı parçalayarak üzerinden karşı şeride uçtu. Daha sonra yoldan geçen Necati Kanca yönetimindeki 34 GH 5102 plakalı tıra yandan ve arkadan çarptı. Ardından İbrahim Akyol’un kullandığı 35 H 2810 Dikili-Aliağa İZBAN hattında çalışan yolcu minibüsüne çarparak İzmir istikametine döndü. Kaza sonrasında, hurdaya dönen Kazım Özdemir yönetimindeki 35 PR 060 plakalı araçta bulunan Necmiye Kapı(39), Gülden Özdemir(54) ve Gülbeyaz Özdemir(63) ağır yaralandı. Sürücü Kazım Özdemir’in de yaralandığı kazada, greyderin çarptığı dolmuşta bulunan yolcular ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ağır yaralanan Gülden ve Gülbeyaz Özdemir olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulans ekibi tarafından ilk müdahaleleri yapılarak Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan Necmiye Kapı’ya ise Acil Servis görevlileri tarafından olay yerinde yaklaşık 15 dakika kalp masajı yapıldı. Daha sonra Aliağa Devlet Hastanesine kaldırılan Necmiye Kapı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer ağır yaralı Gülden Özdemir Ege Üniversitesi hastanesine sevk edildi. Greyder şoförü Ö.S. olay yerine toplanan vatandaşlar tarafından linç edileceği düşüncesiyle, Aliağa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olay yerinden alınarak karakola götürüldü. Araç sürücüsü Kazım Özdemir, “Bu kazayı yapan sürücüye para verseler, böyle bir kaza yap deseler yapamaz. Bu nedenle sürücüden şikayetçiyim” dedi. Tır şoförü Necati Kanca, “Eğer benim tırıma yandan ve arkadan vurmasaydı, iki üç aracı daha biçtikten sonra karşı taraftaki dükkanların içine girecekti. Büyük bir facia yaşanacaktı. Bu adam istese greyder bıçağını yola bırakır kendi takla atardı. Başkalarına da zarar vermezdi. Ölüm olmazdı” dedi. Greyderin sürücüsü Ö.S. ise, “Yol çalışmasını tamamladım. Şantiyeye dönerken birden fren boşaldı. Ne yapacağımı şaşırdım” dedi. Alevi Konfederasyonları Genel Başkanı Selahattin Özel, “Fransa’da oturan gurbetçi hemşerilerimiz, Burhaniye’ye akrabalarının yanına gidip bu akşam onlarla iftar açacaklardı. Daha sonra da Çanakkale’de şehitliğimizi gezeceklerdi. Çok üzücü bir olay” şeklinde konuştu.
Çarpma sırasında kaybolan greyderin sol ön lastiği, polisin çevrede yaptığı arama sonucunda yaklaşık 1 km uzaklıkta, İzmir Çanakkale karayolu üzerinde bulundu. Kazada hayatını kaybeden Necmiye Kapı’nın cenazesinin Buca Cemevi’nden kaldırılarak toprağa verildi.
Greyder şoförü gözaltına alınırken, olayla ilgili Savcılığın soruşturma başlattığı öğrenildi.