Aliağa Belediyesi’nin, ‘Kapalı Teklif Usulü’ Çaltılıdere Mahallesi 1035 parselin satışını gerçekleştirmeyi planladığı ihaleyle, Aliağa Belediyesi İşletmeler Müdürlüğü’nün akaryakıt alım ihalesine teklif veren olmadı.
Çaltılıdere Mahallesi’nin 1035 numaralı parselinde kayıtlı taşınmazda bulunan 216 bin 147,18 m2 Belediye hissesinin, dün Aliağa Belediyesi hizmet binasında bulunan Encümen Toplantı Salonu’nda satış ihalesi gerçekleştirildi. Üzerinde 1 adet kira sözleşmesi bulunan 1035 parseldeki hissenin tahmini bedeli 7 milyon 132 bin 856,94 TL, geçici teminat tutarı ise 213 bin 985,70 TL olarak belirlenmişti. Encümen Toplantı Salonu’nda saat 14.10’da ‘Kapalı Teklif Usulü’ ile gerçekleştirilen ihaleye katılan olmadı. 15 gün sonra ikinci ihalenin gerçekleştirileceği ve parseldeki hissenin tahmini bedelinin düşürüleceği öğrenildi.
AKARYAKIT ALIM İHALESİNE DE KATILAN OLMADI
Öte yandan, Aliağa Belediyesi İşletmeler Müdürlüğü de dün akaryakıt alım ihalesine çıktı. Açık ihale usulünce gerçekleştirilen, 1.250.000 Litre Motorin, 25.000 Litre Kurşunsuz Benzin (95 Oktan) alımını kapsayan ihale saat 10.00’da Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediyenin gerçekleştirdiği bu ihaleye de hiçbir firma katılmadı.
BANKA TEMİNATI İÇİN İPOTEK VERİLMESİ REDDEDİLMİŞTİ
Aliağa Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantılarının ikinci birleşiminde; Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oy çokluğu ile reddedilen; “Aliağa Belediyesi tarafından 2019 yılı için yapılacak akaryakıt mal alımı ihalesinde kullanılmak üzere Aliağa Belediyesi Petrol Anonim Şirketi’ne 1 milyon TL tutarındaki banka teminatı için ipotek verilmesi” hususunu içeren maddenin komisyondan geldiği şekli ile kabulüne oy çokluğu ile karar verilmişti.
(VOLKAN GÜNDÜZ)