Ozan Uyan ve Orçun Altanhan’ın başkanlık için yarıştığı CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresinde Ozan Uyan başkan seçildi. CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın ve ilçe gençlik kolları üyelerinin de katılım gösterdiği kongrede, İl Yönetim Kurulu Asil Listesi’nde CHP Aliağa Gençlik Kolları Üyesi Ozan Varol da yer aldı.
CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın olağan kongresi, hafta sonu Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Sinan Sarıküse’nin aday olmadığı kongrede, Ozan Uyan ve Orçun Altanhan başkanlık için yarıştı. CHP Gençlik Kolları İl Kongresinde 325 delegeden 295’i oy kullandı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 154 oy alan Ozan Uyan Gençlik Kolları İl Başkanı seçilirken, Orçun Altanhan ise 137 oy aldı.
CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın ve ilçe gençlik kolları üyeleri de kongreye katılım gösterdi. Kongre sonucu Ozan Uyan'ın İl Yönetim Kurulu Asil Listesi’nde CHP Aliağa Gençlik Kolları Üyesi Ozan Varol da yer alırken, CHP Aliağa Gençlik Kolları Üyesi Esin Zeytinci de yedek listede yer aldı.
CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığını Ozan Uyan’a devreden Sinan Sarıküse, seçim sonunda yaptığı konuşmada, “İki dönemdir yürütmekten onur duyduğum İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine tekrar aday olmadan, iki adayımızın yarıştığı bir kongrede, seçim sonucuyla başkanlığı Ozan Uyan kardeşime devrettim. Bu bayrak yarışında cesaret gösteren Ozan Uyan ve Orçun Altanhan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Benimle birlikte 3.5 yıldır emek veren tüm yöneticilerime, ilçe başkanlarıma şükran duyuyorum. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dedi.
(VOLKAN GÜNDÜZ)