
Ozan YEŞİLTEPE
6 Ağustos Cuma günü başlayacak olan 21. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 3 gün sürecek olan '' Emek Şenlikleri '' için Aliağa Belediyesine Bağlı zabıta ekipleri çalışmaları hızlandırdı.
Hükümet Caddesi üzerinde kurulacak stantlar için çalışmalara başlayan zabıtalar, Park halindeki araba sahiplerini anonslarla arabalarının başına çağırıp arabaları kaldırttılar ve çıkan araçların yerine kimsenin park etmemesi için güvenlik şeridi çektiler. Tamamen boşalan park yerine stantlar kurulmaya başlandı.
İlk olarak Cumhuriyet Meydanında Tolga Çandar konseriyle başlayacak olan 21. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri son günde yine Cumhuriyet Meydanında Zülfü Livaneli konseri ile sona erecek.
6 Ağustos Cuma günü Saat 18:30'da Cumhuriyet Meydanında toplanılarak '' Emek ve Barış Yürüyüşü '' ile başlayacak olan 21. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri daha sonra açılış konuşmaları ile devam edecek. İlk Gün Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan Tolga Çandar ve Suavi konserleri öncesi, saat 19:30 Zeytinli Parkta Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin '' Ankara 2010 Direniş Başkenti '' isimli fotoğraf sergisi Aliağalılara sergilenecek.
İlk konserden hemen önce ise saat 20:30 Açık Hava Tiyatrosunda, Türkiye'nin en sivri dilli sunucusu Metin Uca '' İtinayla İncitmeden '' isimli gösterisi ile Aliağalılar ile buluşacak.
Şenliğin ilk Konserini saat 21:30'da Tolga Çandar verecek, Tolga Çandar'ın ardından sahneye çıkan Suavi Aliağalıları müziğe doyuracak.