
Tüpraş İzmir Rafinerisi çalışanları tarafından yürütülmekte olan Mutlu Atıklar Aliağa'da Ambalaj Atıklarını Ayrıştırma Hareketi sosyal sorumluluk projesi kapsamında Proje Ekibi Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde Aliağa Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldi ve bir konferans verdi.
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve Cumhuriyet İlkokulu'dan birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar 400 öğrencinin katıldığı konferansta, çocuklara geri dönüşüm ve atıklar hakkında bilgi verildi.
Tüpraş Doktoru Sibel Türkyıldırım ve İşletme Operatörü Metin Girginer'in sunum yaptığı konferans sonunda Mutlu Atıklar Projesi gönüllüleri, Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık'la birlikte öğrencilere Çevreci Kedi Çevki ile Geri Kazanım adlı kitabı dağıttılar.
Öğrencilere Tüpraş'ın tanıtım filmi, "Mutlu Atıklar'ın tanıtım filmi ve ÇEVKO'nun tanıtım filmleri ve reklamları izletildi. Konferansta sunumu gerçekleştiren Sibel Türkyıldırım " Aliağa'da ambalaj atıklarının ayrıştırma projesinin biz siz çocuklara öğreteceğiz. Sizde konferanstan sonra ailelerinize ve çevrenizdeki herkese öğreteceksiniz. Okulunuzla ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz proje sonrası sadece 4 ayda sizler, 3 ton atık topladınız. 300 metrekarelik bir Cumhuriyet İlköğretim
ormanı alanı kazandırdınız. 80 bin ton su tasarrufu sağladınız. Okulunuzun bir yıllık elektrik ihtiyacını toplamış olduğunuz atıklarla sağladınız. Sizleri tebrik ediyorum. Tüpraş olarak bizim amacımız Mutlu Atıklar Projesinin sunumunu yapamak, Çevko geri dönüşüm eğitimini vermek ve Aliağa daki tüm okullarda bu bilinci yaygınlaştırmak" dedi.
Cam, poşet, plastik, metal ve kağıt atıkların nasıl geri dönüştürüldüğünü tek tek örneklerle öğrencilere anlatan Türkyıldırı "Her atık çöp değildir. Geri dönüşüm nedir öğrendiniz.
Artık geri dönüşümü olan atıkları okulda, evinizde ve sokakta mutlaka geri dönüşüm kutularına atmanız gerekiyor. Bunu yapacağınıza söz verin" dedi.