13 Ocak 2026, Salı

CUMHURİYET MİTİNFİ'NDE SIRA EGE'DE

03 Mayıs 2007, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
CUMHURİYET MİTİNFİ'NDE SIRA EGE'DE

Ankara ve İstanbul’dan sonra Egeliler de meydanlara çıkıp sesini duyurmak istiyor

Ankara ve İstanbul’da yapılan Cumhuriyet mitinglerinin ardından Egeliler de dev mitingleri bölgeye istiyor. Miting tertip komitesi üyelerini arayan İzmirliler, aynı organizasyonun 13-14 Mayıs’ta İzmir’de düzenlenmesini isterken, 5 Mayıs Cumartesi günü hem Manisa hem de Çanakkale, Cumhuriyet mitinglerine ev sahipliği yapacak.

Mesaj gönderdik


Ankara ve Çağlayan mitingleriyle çok önemli mesajlar gönderildiğini ve bu mesajların yerine ulaşmasını beklediklerini ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur ise, Anayasa mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili vereceği kararın büyük önem taşıdığını söyledi. Buradan çıkacak kararla bağlantılı olarak erken seçime gidilmesi halinde bu mitinglere gerek kalmayacağını ifade etti

Tüm Türkiye’nin hatta dünyanın konuştuğu Ankara ve İstanbul mitinglerinin yankıları dinmeden, Ege Bölgesi yeni Cumhuriyet mitinglerine ev sahipliğine hazırlanıyor. 5 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da Manisa’da, 14.00’te ise Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet mitinglerine Ege’deki pekçok ilden de katılım sağlanması bekleniyor. Sadece Türk Bayraklarıyla katılımın sağlandığı ve “Ne şeriat ne darbe, demokratik Türkiye istiyoruz” seslerinin yükseldiği Cumhuriyet mitingleriyle Manisa ve Çanakkale’de rekor katılım sağlanması hedefleniyor. Özellikle Manisa’da bir dönem gerçekleştirilen ve yüzbine yakın kişinin katıldığı Çifti Mtiingi’nin rekorunun kırılacağı tahmin ediliyor.
Cumhuriyet mitinglerinin tüm Türkiye’de büyük ölçüde yankı uyandırdığını kaydeden Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nur Serter, İzmir’den miting konusunda çok yoğun talep aldıklarını söyledi. İzmir mitingi hakkında verilmiş kesin bir karar olmadığını hatırlatan Serter, “İzmir’den çok talep var. Sanıyorum böyle bir organizasyonu İzmir’de de yapacağız. Talep olduğunu biliyorum. İnsanlar katılım sağlamak istiyorlar. Çevre bölgelerden gelmek istiyorlar. Aynı bölgelerde birkaç miting yapmak istemiyoruz. Fakat, İzmir’deki yoğun talebi de biliyoruz. Görüşeceğiz ve sanıyorum İzmir’de de olacak” dedi.