1Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 86. yılı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa da’ da çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kutlamalar İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Ardından törene katılanlar deniz şehitleri anısına da denize çelenk bırakıldı.
Kutlamalara,Foça Kaymakamı
Adem Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Aliağa Sahil Güvenlik Komutanı Fatih Şengül, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Su Ürünleri Başkanı Kemal Keskin ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kutlamalar Aliağa Balıkçı Barınağında düzenlenen yarışmalarla devam etti.
Düzenlenen yarışmalara ilgi oldukça yoğundu. Yarışmaların yanı sıra izlemeye gelen vatandaşlara balık ekmek ve içecekler ikram edildi.
YAPILAN YARIŞMALAR VE KAZANANLAR:
Yüzmede:
1. Can Yayla, ikinci Mehmet Argız , üçüncü ise Engin Kızk oldu. Dereceye giren yarışmalara ödülünü Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka verdi.
El İncisi Atma yarışmasında bayanlarda Selin Ekin Tüccaroğlu birinci olurken, erkeklerde Mustafa Gezer birinci oldu. Selin Ekin Tüccaroğlu ödülünü Total Oil Liman Müdürü Metin Yılmaz'dan alırken,
Mustafa Gezer ise ALDER Başkanı Cantaş Şirin'den aldı.
Motorlu Tekne yarışmasında ise birinci Okan, Ayça ve Şirin dereceye giren üç yarışmacıya ödüllerini Aliağa Su Ürünleri Başkanı Kemal Yılmaz verdi.
Halat Çekmede ise şampiyon yine değişmedi ve AREMİ Denizcilik ekibi oldu. Ödüllerini 62. Bot Komutanı Dnz. Yzb. Fatih Şengül verdi.
Yağlı Direk yarışmasını Taner Keskin kazanırken ödülünü Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren’den aldı.
Yelkenli Tekne yarışmasında Aliağa Yelken Spor Kulübü'nün bütün Öğrencilerine ödül verildi. Ödüllerini Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli'nden verdi.
Haber: Özgür GÜN