13 Ocak 2026, Salı

Eğitime destek için dernek kurdular

04 Ekim 2011, Salı Paylaş Gönderiyi Yayınla
Eğitime destek için dernek kurdular
Aliağa EKSPRES

Aliağa Okul Yaptırma ve Öğrencilere Yardım Derneği kuruldu. Sanayinin gelişmesiyle nüfusun artması Aliağa'da eğitim-öğretim kurumlarında da sıkıntılara yol açıyor.


Aliağalılar bir araya gelerek Aliağa Okul Yaptırma ve Öğrencilere Yardım Derneği adı altında buluştular. Derneğin geçici yönetimi, Aliağa Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın'ı ziyaret ederek amaçlarını anlattı, destek istedi.


ÇOK FAYDALI OLUŞUM

Ziyarette konuşan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, "Aliağalıların eğitim konusunda gösterdikleri bu güzel oluşumlar bizi son derece mutlu etti. Derneğin tüzüğünü incelediğimizde, Aliağa'ya yapılması gereken okulları tespit edip, yapılmasını sağlamak doğrultusunda bize destek olacağını aynı zamanda, okul yapımının yanı sıra ilçemizde ihtiyacı olan öğrencilere ve başarılı öğrencilere kaynak sağlayacaklarını ve ülkemiz için faydalı olacak birer öğrenci olmaları için çalışacaklarını görmekteyim. Umuyorum Aliağalılar da bu derneğe yardımlarını esirgemeyecektir" diye konuştu. Böylesi sivil toplum örgütlerinin milli eğitime çok faydalı olduklarının altını çizen Sayın, dernek yönetimine başarılar diledi.

GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Aliağa Okul Yaptırma ve Öğrencilere Yardım Derneği'nin geçici yönetiminin başkanlığına seçilen Ali Saygılı ise, "Aliağa'da açılan İmam Hatip Lisesi'nin ilçemiz için çok önemli ve büyük bir şans olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Açılan İmam Hatip Lisesi'nden ülkemiz için hayırlı evlatlar yetişmesini temenni ederiz. Hepimiz çeşitli meslek guruplarıyla uğraşmaktayız. Ama bizi bir arada buluşturan milli eğitim oldu. Aliağa'da yaşayan öğrencilerimize gereken okul ve yardımlar için gerekli çalışmalar yapacağız. İnanıyorum ki kurduğumuz bu dernek ilçemiz için güzel çalışmalar yapacaktır" diye konuştu.

Aynı zamanda eski Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü de olan Saygılı, dernek temsilcilerinin hafta içerisinde İzmir Valiliği Dernekler Masası'na giderek kurdukları sivil toplum örgütünü faal duruma geçirmek için başvuru yapacaklarını bildirdi.