Siemens- Türkerler-Kalyon Konsorsiyumu, 50 milyon Euro’luk yatırımla rüzgar türbini kanadı üretimini Aliağa’ya taşıyacak. Bir yılda bitirilecek projede 200 kişi istihdam edilecek.
Yenilenebilir enerji ihalesini kazanan Siemens-Türkerler- Kalyon Konsorsiyumu, rüzgar kanadı üretimini Aliağa'da yapma kararı aldı. Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre 50 milyon Euro'luk yatırımın bir yıl içinde bitirilmesi planlanırken, 200 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Başkanı Haluk Tezcan, konsorsiyumun bu kararından son derece mutlu olduklarını Aliağa'ya Siemens gibi bir dev markayı getirmenin önemli olduğunu belirtti.
Yaklaşık 50 milyon Euro tutarındaki yatırımla rüzgar türbini kanadı üretecek konsorsiyum yeni fabrika için altyapı çalışmalarına başladı. Derebeton tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bir yıldan daha kısa sürede inşaatın tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.
Aliağa bölgesinin rüzgar enerjisi ve ekipman üretimi konusunda bir üs haline gelmeye başladığını ifade eden Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Haluk Tezcan, "Siemens gibi bir devin bölgemizde olması öncelikle mutluluk verici. Son dönemde çok uluslu şirketlerin Türk ortaklarıyla birlikte bölgemizde yer alması Aliağa'yı bir çekim merkezi haline getirdi. Son yatırımla birlikte 28 yabancı şirket bölgemizde faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki süreçte yeni yatırımlarla Aliağa Organize Sanayi Bölgesi gücüne güç katacak." dedi.
(HABER MERKEZİ)