13 Ocak 2026, Salı

TARTI ALETLERİNE DİKKAT!

05 Kasım 2012, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
TARTI ALETLERİNE DİKKAT!
Aliağa Belediyesi Ölçü Ayarlama Memurluğu ölçü ve tartı aleti kullanan esnafı uyarıyor

Aliağa Belediyesi, esnafları Ölçü ve Ayar Kanunu'nda belirtilen standartlara uymayan ölçü ve tartı aletlerinin kullanılmaması konusunda uyarıyor. Aliağa Grup Merkezi Belediye Ölçüler Ayar Memurluğu eli ölçü ve tartı tutan esnafın yanı sıra alış veriş yapan halkın zarara uğramasını engellenmek için denetlemelerini sıklaştırdı. Aliağa Belediyesince dağıtılan küçük el ilanları ile esnaflar bilgilendiriliyor. Ölçü ve Ayar Kanunu'nda belirtilen standartlara uymayanlar cezalandırılacak.

Aliağa Belediyesi Grup Merkezi Belediye Ölçüler Ayar Memuru Hüseyin Geldi ‘Ölçü ve Ayar Kanunu'nda belirtilen standart özellikleri taşımayan ölçü ve tartı aletlerinin piyasaya sunulduğunu tespit ettik. Özellikle yurtdışından illegal yollarla getirilip ucuz diye esnafımıza satılan standarda uymayan aletler hem halkın hem de ülke ekonomisine zarar veriyor” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

KULLANAN VE SATANLARA YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Olası bir zararın engellenmesi için sık sık denetimlerde  bulunduklarını belirten Geldi, '' Esnaflarımız ölçü ve tartı aleti alırken 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanuna uygun, yasal Metroloji özelliklerini tanımlayan üzerinde Yeşil ''M'' işareti bulunmayan ölçü aletlerini almasınlar. Yasal mevzuata uymayan tartılar toplanarak  Makine Kimya Enstitüsü’ne  teslim ediliyor.Ticari alış verişlerde yasal olmayan bu ölçü aletlerin kullananlar ve satışa arz edenler hakkında cezai işlem yapılıp mahkemeye sevk edeceğiz.

ALO 153 HATTI ARANMALI

İki yılda bir yapılan periyodik bakımda yılda yaklaşık bin'e yakın ölçü ve tartı aletlerinin bakımını üstlendiklerini söyleyen Hüseyin Geldi, Aliağa Belediyesi Grup Merkezi Belediye Ölçüler Ayar Memurluğu olarak Menemen, Aliağa, Foça, Şakran’ daki  beldelerde de ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve bakım kontrollerini yapıyoruz. Şuanda yasal standart mevzuatlarına aykırı davrandığını tespit ettiğimiz iki kişinin adli dava süreci devam ediyor. Vatandaşlarımız hatalı tartı olduğunu gördüklerinde ya da şüphelendiklerinde en yakın Alo 153 Zabıta birimini arasınlar” dedi.


HABERİN VİDEO'su İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ..!!