13 Ocak 2026, Salı

Aliağa Emek ve Barış Şenliklerinin 21.si bugün başlıyorAliağa Şenleniyor

06 Ağustos 2010, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
Aliağa Emek ve Barış Şenliklerinin 21.si bugün başlıyorAliağa Şenleniyor

5 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl adı yeniden Emek ve Barış Şenliği olarak değiştirilen Türkiye'nin tek Emek ve Barış Şenliği, bu yıl 21. kez başlıyor.
6,7,8 Ağustos 2010 tarihlerinde 3 gün sürecek olan  Şenliklerde; bir çok söyleşi ve panellerin yanı sıra  Ülkemizin ünlü sanatçıları
Tolga Çandar, Suavi, Coşkun Sabah, Gülşen, Kıvırcık Ali ve Zülfü Livaneli konserler verecekler. Şenlik süresince ayrıca ilçede bulunan çeşitli firmalar sergiler açarak ürünlerini tanıtacaklar.                

3 gün süresince Aliağa ve yöre halkının hem bol bol eğleneceğini, hem de ülkemiz ile ilgili son derece güncel konuların düzenlenecek panel ve söyleşilerde ülkemizin önemli isimleri tarafından tartışılacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “6, 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak şenliğin bütçesinin 350-400 bin TL arasında olduğunu söyledi.
Turgut Oğuz, “Metin Uca, Cezmi Ersöz,  Nihat Genç, Altan Gördüm ve Halil Ergün gibi önemli isimlerin söyleşi, gösteri ve dinletilerinin yer alacağı şenliklerde; Tolga Çandar, Suavi, Coşkun Sabah, Gülşen ve Zülfü Livaneli gibi birbirinden değerli sanatçılar konserleriyle Aliağalılara ve yöre halkına unutulmaz anlar yaşatacağına inanıyorum. Aliağa'dan yurdun dört bir yanına dalga dalga emek ve barış yayılacak. Tüm yurttaşlarımızı şenliklerimize bekliyorum.”diye konuştu
 Benzersiz sahne şovuyla Metin Uca kırıp geçirecek
Şenliğin, bugün saat 18.30'da Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek Emek ve Barış Yürüyüşü ile başlayacağını ifade eden Başkan Oğuz, yürüyüşün ardından yapılacak halk oyunları gösterilerinin ardından Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin (AFSAD) düzenlediği Tekel işçilerinin direnişini konu eden  “Ankara 2010 Direniş Başkenti” konulu fotoğraf sergisinin açılacağını söyledi.
Başkan Oğuz, birinci günün ayrıca gündelik olaylara gülümseten yaklaşımı, siyasetin mizahını sahneye taşıması ile ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca'nın Açıkhava Tiyatrosunda 'İtinayla İncitmeden' adlı gösterisiyle sanatseverlerin karşısına çıkacağını,  Tolga Çandar ile  Suavi'nin türküleriyle Aliağa halkını Cumhuriyet Alanı'nda ki konserleri ile coşturacağını belirtti.

2. gün üst üste iki muhteşem konser; Coşkun Sabah ve Gülşen.
Emek ve Barış Şenlikleri'nin 2. günü çevre ve kent açısından güncel konulu bir panelle başlayacağını belirten Başkan Oğuz; “Çevreci ve yazar Hüseyin Yurttaş,  Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Prof. Ümit Erdem ve Ferdan Çiftçi'nin konuşmacı olarak katılacağı “Termik Santral ve Zararları” konulu söyleşi ile başlayacak.  Ardından gazeteciler; Mehmet Faraç, Şükran Soner ve Ümit Zileli “Türkiye Nereye” konulu söyleşide söz alacak.  Şair, romancı,  edebiyat eleştirmeni, düşünür Veysel Çolak ve Şair Yazar Namık Kuyumcu “Ülke, Şiir ve Demokrasi” konulu söyleşide sonrasında ise kitabıyla aynı ismi taşıyan “Açıkla Bana Bu Işığı” konulu söyleşide şair ve yazar Cezmi Ersöz'ün Bakırçaylılarla bir araya gelecek.” dedi.
 2. günün şenliklerinin üst üste iki konser ile sona ereceğini belirten Başkan Oğuz; “Şenliğin konser bölümünde ise önce Türk Sanat Müziği-Pop ve Fantezi müziğin önemli sesi son yılların en önemli ud virtüözlerinden Çoşkun Sabah, hemen ardından da 7 ay önce 7. stüdyo albümünü yapan Türk pop müziğinin ünlü sesi Gülşen hayranlarıyla buluşacak.” dedi.
 
Ali Rıza Bey'den “Emekten Yana Sanat”, Zülfü Livaneli'den final.
Şenliklerin son günü Gazeteci Yazar Nihat Genç'in söyleşisi ile başlayacağını belirten Başkan Oğuz;  “Gazeteci-Yazar Kemal Okuyan ile gazeteci, şair ve yazar Nihat Behram'ın “68'den Günümüze” isimli söyleşide yurttaşlarımızla birlikte olacak.” dedi. Emek ve Barış şenliklerinin son söyleşinde de ünlü isimlerin bir araya geleceğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Altan Gördüm ile  özellikle Yaprak Dökümü adlı dizide Ali Rıza Bey karakteriyle ününe ün katan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Halil Ergün  “Emekten Yana Sanat” konulu panelde bir araya gelecek. Ayrıca aynı Sinema ve tiyatro oyuncusu, ses sanatçısı Gülsen Tuncer ve Yönetmen Engin Ayça da aynı panelde  panelist olarak yer alacak. 21. Emek ve Barış Şenlikleri Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali konserinin ardından kültür, sanat ve politika alanında Türkiye'nin çok önemli isimlerinden biri olan yazar, yönetmen ve özgün müzik sanatçısı Zülfü Livaneli konseri ile sona erecek.” dedi.