Türkiye’nin pastacısı Özsüt, 23 – 27 Şubat tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Gulfood Gıda Fuarı’nda eşsiz lezzetleri ile katılımcıların beğenisi topladı. Pastadan sütlü tatlıya, çikolatadan unlu mamullere kadar çok geniş bir ürün yelpazesi ile fuara katılan Özsüt, yabancı konuklarını Türk lezzetleri ile ağırladı.
76 yıllık tecrübe
Bu yıl Fuara ilk kez katılan Özsüt, 76 yıllık tecrübesini tüm dünyadan gelen ziyaretçiler ile paylaşma fırsatı bulurken, nefis ürünlerin yer aldığı Özsüt standı yoğun ilgi gördü. Türkiye’de 44 ilde 176 bayisi ile hizmet veren Özsüt yurtdışına açılacaklarının sinyalini verdi.120 ülkeden 4 bin 500 firmanın olduğu fuara ilk kez katılmalarına rağmen büyük bir ilgi ile karşılandıklarını belirten Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, “Bu kadar büyük bir fuarda böylesine beğeni kazanmak bizi çok sevindirdi. Gelecek dönemde bu bölgede bayiler açmayı planlıyoruz. Umudumuz açacağımız bayilerimizinde aynı taleple karşılanması ve eşsiz Özsüt lezzetini tüm dünya ile paylaşmaları” şeklinde konuştu. Dünyanın en büyük gıda fuarı olarak bilinen ve 5 gün süren fuar, yaklaşık 80 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Özellikle Aliağalı gençlerin sık ziyaret ettiği Özsüt, Fransa’daki ünlü pasta okulu Lycee Professionel ‘Aguste-escoffier’den danışman getirerek, farklı lezzetlerde pasta tasarımlarını da tüketicileriyle buluşturuyor. Özsüt, spesiyal pasta grubu şeflerine, dünyaca ünlü Fransız aşçılık sanatları okulu Le Cordon Bleu’de düzenli olarak eğitim olanağı sağlıyor. Özsüt 2009 yılı itibariyle çikolata üretimine başlayan Özsüt, Fransa’nın en iyi çikolatası Valrhona’nın lezzetini Türk damak tadına uygun şekilde işliyor. 2009 yılında Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, Türk damak tadına uygun kahve harmanları geliştirerek tüm şubelerinde satışa sunuyor.
Ünlülerin uğrak yeri
Aliağa’da da şubesi olan ve Aliağa’ya gelen Okan Bayülgen gibi ünlülerin uğrak yeri olan Özsüt,1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda Özsüt Muhallebicisi olarak açıldı. Sefer Usta’nın başlattığı tatlı serüveni 1980 yılında Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu liderliğinde Özsüt ustalarının da ortaklığıyla büyüyerek geliştirildi. İlk şubesini 1991 yılında İzmir Alsancak’ta açmasının ardından, 2002 yılında şube sayısını 50’ye çıkardı. Kuruluşunun 75. yılını kutlayan Özsüt, günümüz itibariyle 155’in üzerinde şubesiyle faaliyetlerini devam ettiriyor.