13 Ocak 2026, Salı

KAZI ÜRÜNLERİNİN TAŞINDIĞI SIĞINAĞI SU BASTI

07 Mart 2015, Cumartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
KAZI ÜRÜNLERİNİN TAŞINDIĞI SIĞINAĞI SU BASTI

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kurucu BaşkanıAhmet Tuncay Karaçorlu,kısa süre önce yıkımına karar verilen Aliağa Arkeoloji Müzesi’ne ait kazı ürünlerinin taşındığı sığınağı su bastığını söyledi.

Daha önce Doğal ve kültürel yaşam girişimi sözcüsü olarak Aliağa Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'ninyıkım kararı ilemüzenin özel depolarında yer alan yaklaşık kazı ürünlerinin, Aliağa Belediyesi Misafirhanesi sığınağına taşınmasının yasadışı olduğu yönünde açıklamalarda bulunan Ahmet Tuncay Karaçorlu, bu kez de kazı ürünlerinin taşındığı sığınağı kanalizasyon patlaması sonucunda su bastığını söyledi.

Karaçorlu, “Aliağa KymeArkeoloji Müzesi ve Kazıevi'ni yasadışı biçimde yıkmak için, müzenin depolarında yer alan yaklaşık üçbin kasa arkeolojik ürünün Aliağa Belediyesi Misafirhanesi sığınağına taşınmasının suç ve bilimdışı olduğunu açıklamamızdan on gün geçmeden, arkeolojik ürünlerin taşındığı misafirhane sığınağını su bastı. Girişimlerimizin üzerinetaşınmanın bakanlıkça durdurulmasına ve müzeye geri taşınması kararına rağmen, eserler hala geri taşınmadı. Bu eserlerin tahribatı, ağır cezalık bir suç kapsamında. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Danışmanı Ömer İşlek, Kazı Başkanı La Marca, Yetkisiz Emekli Arkeolog Pınar Aydemir, ilgili bakanlık ve müze memurlarıhaklarında Aliağa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yönünde yeni girişimlerde bulunacağız. Müze ve Kazıevi yeniden, bulunduğu yerde, halka açılana kadar sürdüreceğimiz koruma ve yaşatma girişimi aralıksız sürecektir” dedi. (Selda Bektaş)