Araç Uygunluk Belgesi için ticari taksiler Aliağa'da denetlendi. Aliağa Şoförler Odası ile Trafik Denetim Şube Müdürlüğü'nün koordineli hareketiyle denetim bu yıl Aliağa'da gerçekleştirildi. Aliağa Şoförler Odası Başkanı Erdinç Şen, hizmeti ayağa getirdiklerini belirterek, ticari taksi esnafına hem yakıt, hem zaman tasarrufu sağladıklarını söyledi.
Aliağalı ticari taksiler, Trafik Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından denetlendi. Aliağa Şoförler Odası ile Trafik Denetim Şube Müdürlüğü'nün koordineli hareketi sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetmeliği doğrultusunda ticari taksiler için her yıl düzenlenen Araç Uygunluk Belgesi için denetimler Aliağa'da yapıldı.
Ticari taksilerin baştan sona kontrol edildiği incelemede, şase numarası, ilk yardım çantası, tüp, klima, fiyat tarifesi, vize, renk, camların filtresiz olması gibi konulara dikkat edildi.
Trafik Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan inceleme sonucunda uygun görülen araçlara Araç Uygunluk Belgesi veriliyor.
HİZMETİ AYAĞA GETİRDİK
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Aliağa Şoförler Odası Başkanı Erdinç Şen, ticari taksi esnafının yılda bir kez Araç Uygunluk Belgesi almak için denetime tabi olduklarını ve bu denetim için İzmir'e gittiklerini hatırlattı. Koordineli çalışmaları sayesinde hizmeti ayağa getirdiklerini belirten Şen, ticari taksi esnafına hem yakıt, hem zaman tasarrufu sağladıklarını söyledi.