13 Ocak 2026, Salı

YENİ YÖNETİM BARINAKTA İYİLEŞTİRME İSTEDİ

07 Nisan 2016, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
YENİ YÖNETİM BARINAKTA İYİLEŞTİRME İSTEDİ

Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD) gerçekleştirilen 20. Olağan Genel Kurulu’nda, yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Üyelerin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda Dernek Başkanı Kübra Kütükoğlu, Başkan Yardımcısı Ayşen Kaya, Sayman Feray Ocansu, Sekreter Hülya Alpgiray ve üye Semire Eron oldu. Oy birliğiyle seçilen yeni yönetimin genel kurulda yaptığı açıklamada, ilçedeki sokak hayvanlarının bakımında yaşanan sorunlar dile getirildi.

HAYVANSEVERLERİN TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Çaltılıdere’deki Aliağa Belediyesi Köpek Rehabilitasyon ve Bakım Evi’ndeki veteriner hekim sayısının yetersiz olduğunun ifade edildiği genel kurulda, “Birimde çalışan tek veteriner hekimin yasal izinlerinde, gerek sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin gerekse sokaktan barınağa alınan köpeklerin kısırlaştırma, aşılama ve sürekli tedavilerinin düzgün yapılması için ikinci bir veteriner hekimin barınakta istihdam edilmesi gerekiyor” denildi. Ağır vakaların tedavisi için gerekli olan röntgen ve diğer tıbbi cihazların yokluğu nedeniyle de Köpek Rehabilitasyon ve Bakım Evi’nde sıkıntıların yaşandığını dile getiren yönetim, “Ağır vakayla karşılaşanlar buldukları hayvanları İzmir Büyükşehir Veterinerlik İşleri’ne veya özel veteriner kliniklerine götürmek zorunda kalıyor. Özele gidildiğinde ödenen fatura meblağlarının yüksekliği ise üstesinden gelinemez hal alıyor. Özel veteriner hekim hizmeti alımının belediye tarafından sağlanması bu sorunu geçici olarak çözümleyecektir” dedi.

“BİR KAP SU HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Aliağa’daki hayvan severlerin, sokakta baktıkları kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması için Belediye Veterinerlik İşleri’nin kısırlaştırma hizmetinden faydalanmaları konusunda çağrıda bulunan Dernek Yönetimi, özellikle yaklaşan sıcak günlerde Aliağa halkı ve esnafının kapı önlerine koyacakları bir kap su bir kap yiyeceğin sokak hayvanları için hayati önem taşıdığını hatırlattı. Sahiplenmelerde sokak hayvanlarının petshop’lardan satın alınmasının değil barınaklardan kedi ve köpek sahiplenilmesinin önemine dikkat çeken ASKOD yönetimi, bu konuda önceliği de engelli hayvanlara verilmesi gerektiğini hatırlattı.

KEDİ REHABİLİTASYON ALANI TALEBİ

Derneğe gelen talepler arasında engelli, hasta, yavrulu kedilerin tedavisi ve kısırlaştırma sonrası bakımları için belediye tarafından kedi rehabilitasyon alanı oluşturulmasının öne çıktığını belirten yönetim, Aliağa’da gönüllülerin bu tür vakalara evlerinde bakımını üstlenmekte zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

(EMEL OTURAK)