Foça’da, yapılan araştırmalar sonucunda fuel-oil olduğu ortaya çıkan sızıntının, söküme getirilen bir gemiden kaynaklandığı iddiaları ortaya atıldı.
Foça ilçesinin Gencelli Mahallesi'ndeki fuel-oil sızıntısının ardından bölgede görevliler tarafından başlatılan çalışmalar hala devam ediyor. 2,5 kilometrelik bir alanı etkileyen petrol sızıntısının gemi söküm tesislerine getirilen kuru yük gemisinden kaynaklandığı iddia ediliyor.
Gemide fuel-oil izine rastlandı
Olayla ilgili başvuran tanığın ise bir balıkçı olduğu öğrenildi. Avlanan balıkçının olay sonrası Aliağa Liman Başkanlığına geldiği ve yetkililere, "Ben o gün balık tutuyordum. Geminin arka tarafından denize petrol akarken gördüm" dediği belirtildi. Bu ifade üzerine bölgeye giden ekiplerin, söz konusu kuru yük gemisini incelemeye altığı ve geminin arka tarafında fuel-oil izine rastladıkları öğrenildi. Öte yandan bu bilgiler ışığında ise Foça Cumhuriyet Başsavcılığı geminin çıkışını yasakladı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gemiyi kontrol altına aldı. Uydu görüntülerinin de incelendiği, kirliğin kesin sebebinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK ve diğer kurumlardan gelen sonuçlara göre kesinleşeceği de ifade edildi. Bölgedeki kuru yük gemisindeki incelemeler sürüyor.
(HABER MERKEZİ)