13 Ocak 2026, Salı

Alkışlar, yöneticilerini

07 Ekim 2010, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
Alkışlar, yöneticilerini

Aliağa Belediyesi Kız ve Erkek Öğrenci Yurdunda yaşayan yaklaşık 80  öğrenci, yöneticilerinin görevden alınmasını protesto etmek için belediye önünde alkışlı bir eylem gerçekleştirdi.    

Geçtiğimiz gün  belediye önünde toplanan 80 nin üstünde yurt öğrencisi, yöneticilerinin değiştirilmesini, alkışlayarak ve slogan atarak protesto ettiler.
Edinilen bilgilere göre ihmalleri olduğu gerekçesi ile Belediye  Başkanlığı'nca göre yerleri değiştirilen 3 yöneticinin geri döndürülmeleri için,  Belediye Başkanı ile görüşme talebinde bulunduklarını, Ancak Belediye Başkanının bu görüşmeyi kabul etmemesi üzerine bu yola başvurdukları kaydedildi.
 Yurt öğrencilerinden bir erkek öğrenci, görüşünü şöyle belirtti.” Biz yöneticilerimizden memnunuz. Görevlerinden alınmalarını istemiyoruz. Onun için Belediye Başkanımızla bu konuyu görüşmek istedik. Bizimle görüşmeyeceğini söyleyince, biz de bu eylemi gerçekleştirmek zorunda kaldık” dedi.
Bir başka kız öğrenci de; “Ben iki yıldır yurttayım. Burada ana kucağından  ayrıldığımı dahi hissetmedim. Bu yöneticilerden son derece memnunduk. Görevlerinden alınmaları halinde biz de yurdu terk ederiz” diyerek tepkisini belirtti.
Öğrenciler, “belediye bizi yıldıramaz” sloganları ve alkışlarla tepkilerini bir süre gösterdiler. Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Yücel Laçinel'le görüşen yurt öğrencileri, daha sonra olaysız bir şekilde belediye önünden ayrıldılar (Bekir TAŞKÖPRÜ)