13 Ocak 2026, Salı

ÜÇ FİDAN UNUTULMADI

08 Mayıs 2007, Salı Paylaş Gönderiyi Yayınla
ÜÇ FİDAN UNUTULMADI

Aliağa ÖDP İlçe Örgütü, Aliağa 78’liler Girişimi ve Disk Genel-İş Aliağa Temsilciliği tarafından düzenlenen 1972’den bugüne paneli yapıldı.

Geçtiğimiz gün Aliağa Petrol-İş Sendikası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Eğitimci Hakkı Karadeniz ve ÖDP Parti Meclis Üyesi Mahmut Memduh Uyan konuşmacı olarak katıldılar.

1972’den bugüne isimli panelde ÖDP Aliağa İlçe Örgütü tarafından hazırlanan belgesel gösteriminin ardından asılarak idam edilen devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ile birlekte 12 Eylül Cuntası tarafından tutuklanarak konulduğu cezaevinde yanlış tedavi sonrasında ölen Fatsa’nın “yerinden ve katılımcı” anlayışlı Belediye Başkanı Fikri Sönmez dönemin tanıklağını yapmış konuşmacıların anlatımlarıyla anıldılar.

Panelin son bölümünde ise günümüz Türkiye’sinin içine düştüğü siyasi kriz ve özelde ÖDP, genelde ise sosyalist solun bu sürece nasıl baktığı anlatıldı.