13 Ocak 2026, Salı

KALABAK’TA YÖRÜK GELENEKLERİ YAŞATILDI

08 Mayıs 2018, Salı Paylaş Gönderiyi Yayınla
KALABAK’TA YÖRÜK GELENEKLERİ YAŞATILDI

Kalabak Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Keşkek Hayrı’nın bu yıl 8’incisi gerçekleştirildi. Kalabak Muhtarlığı öncülüğünde mahalle sakinleri tarafından organize edilen etkinliğe katılanlar keyifli vakit geçirdi.

Kalabak Mahalle Muhtarlığı öncülüğünde düzenlenen Keşkek Hayrı şenlik havasında geçti. Kalabak mesire alanında yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğe; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile çevre mahalle ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Keşkek hayrı için mahalle sakinleri sabah saatlerinde kazanları kurup keşkek dövdüler. Hazırlanan Keşkek 2 bin 500 kişiye ikram edildi. Yörük çadırlarının da kurulduğu hayırda çocuklar için etkinlikler de gerçekleştirildi. Ayrıca Engelsiz Mehteran Takımı da küçük bir dinleti gerçekleştirdi. Yöresel yemeklerin ikram edildiği etkinlikte konuşma yapan Mahalle Muhtarı Mehmet Kartal “Keşkek Yörüklere özgü bir yemek türüdür. Köyümüz de Yörük köyüdür. Bu hayrı yapmamızın asıl nedeni 2011 yılında taşımalı eğitim gören çocuklarımız geçirdikleri trafik kazasında yaralandılar. Kazada hiçbir can kaybı olmadığı için köy halkı olarak her yıl keşkek hayrı düzenlemeye karar verdik. Ayrıca bu tür etkinlikler mahalle ve ilçe halkını bir araya getiren etkinliklerdir. Etkinliğimize katılarak bizleri mutlu eden Aliağa halkına şükranlarımı sunuyorum. Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ise hem katılımlarından hem de mahallemize yaptığı hizmetlerden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

(EREN SARAN)