13 Ocak 2026, Salı

Teknede yangın ucuz atlatıldı

09 Ocak 2012, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
Teknede yangın ucuz atlatıldı
Aliağa’da Yalı Mahallesi Uğur Mumcu Sahil Bandı'nda bağlı bulunan ve restauran olarak kullanılan teknede yangın çıktı.Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın sırasında teknenin kaptan köşkü tamamen yanarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye biriminin zamanında müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Kenan Doğan'a (48) ait restauran ve tur organizasyonlarında kullanılan 'Karabey Boat Restorant' adlı teknenin kaptan köşkünde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle teknenin ön bölümünde etkili oldu.

Yoğun yağmurun etkisiyle ve İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale etmesiyle yangın, diğer teknelere sıçramadan söndürüldü.

Karabey Boat Restorant'ın sahibi Kenan Doğan, "Kötü hava koşulları nedeniyle herhangi bir müşteri gelmediği için teknede müşteri yoktu. Akşamın ilerleyen saatlerinde tekneye bir göz atmak için geldiğimde iskelelerden elektrik bağlantısı yaptığımız bir saat var. O saatin bulunduğu yerden kıvılcımların çıktığını gördüm. Kıvılcım biraz sonra aleve dönüştü. Sanırım, iskeleden aldığımız elektrikte bir dalgalanma oldu. Voltajın yükselmesiyle saat bölgesinde meydana gelen kıvılcım yangına sebep oldu" dedi.

Yangın nedeniyle kaptan köşkünün tamamen yandığını, telsiz ve diğer elektronik sisteminde hasar meydana geldiğini belirten Doğan, "Buna da şükür. İtfaiyemizin zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Hemen bitişiğimizdeki teknelere sıçrayabilirdi. İlk tespitlerime göre iki bin beş yüz lira civarında bir hasar meydana

geldi" diye konuştu.