13 Ocak 2026, Salı

Polis Teşkilatı 166. yılını kutluyor

09 Nisan 2011, Cumartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
Polis Teşkilatı 166. yılını kutluyor Haber:Özgür GÜN


Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yıl dönümünü ülke genelinde olduğu gibi Aliağa'da da  çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve beraberdeki bir ekip, Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde dün, İlçe Kaymakamı'nı, Garnizon Komutanı'nı, Belediye Başkanı'nı ve Cumhuriyet Başsavcısı'nı ziyaret ettiler, ardından da Cuma namazı öncesi Şehit Polislerin için mevlit okuttular.
Kutlama etkinlikleri yarın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenlerle devam edecek.

Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166 yılı ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Çocuklar için bugün ve yarın Zeytinli Park’da çeşitli eğlenceler düzenlenecek.

Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yıl dönümünü ülke genelinde olduğu gibi Aliağa'da da  çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Etkinlikleri çerçevesinde Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Uslu ve beraberindekilerle; Kaymakam İbrahim Keklik'i, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ömer Ömeroğlu'nu, Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ve Garnizon Komutanı Fatih Şengül'ü ziyaret ederek birer buket çiçek verdiler.
'POLİSİMİZİN ÇOK ZOR GÖREVİ VAR'
Emniyet Müdürü ve beraberindekilerin belediyeyi ziyareti sırasında duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Oğuz, her mesleğin kendine özgü zorlukları ve kuralları olmasına karşın polislik mesleğinin en zor meslek grubu arasında başı çektiğine dikkat çekti.
Başkan Oğuz "Yurttaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için canını dişine takarak çalışan polislerimizin gerçekten çok zor görevleri var. Biz yurttaşlarımızın kalite ve yaşam standardını yükseltmek, emniyet teşkilatımız da hemşerilerimizin huzur ve güvenini sağlamak için çalışıyor. Bu açıdan her iki kurumun da hizmetleri kentimizin daha da yaşanılabilir olması için önem ve bütünlük arz ediyor." dedi.
 Oğuz; Yurttaşlarımızın huzur ve güvenini sağlayan Polis teşkilatının 166. Kuruluş yıldönümünü kutlar, tüm kurum çalışanlarına kolaylıklar ve başarılar dilerim" dedi.
Polis teşkilatının yaptığı hizmetleri anlatan Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı; "Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayan her yurttaşımızın huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için teşkilat olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ayrıca devlet adına millete hizmet eden bir kurumda görev yapmanın da gururunu yaşıyoruz" dedi.
ETKİNLİKLER YARIN
Aliağa'da Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yılı kutlama etkinlikleri yarın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenlerle devam edecek.
Saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak.
Ayrıca bu gün ve yarın Zeytinli Park'da çocuklar için oyun grubu, gösteriler yapacak ve eğlenceler düzenlenecek.