13 Ocak 2026, Salı

‘ARTI PARA UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLMELİ’

09 Nisan 2018, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
‘ARTI PARA UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLMELİ’

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, İZBAN’da uygulanan artı para sistemi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri 15 Şubat itibariyle uygulanmaya başlanan İZBAN Artı Para Sistemi’yle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform, ‘İZBAN yönetimi son uygulama ile piyasacı anlayışa yönelmiştir. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir’ dedi.

Aliağa İZBAN İstasyonu önünde bir araya gelen Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin gerçekleştirdikleri basın açıklamasını okuyan Petrol-İş Aliağa Şubesi Tüpraş İşyeri Temsilcisi İlker Yüksek “Aradan geçen süre içerisinde sistemde herhangi bir düzenlemenin olmadığı, kargaşanın devam ettiği görülmektedir. Yaratılan bu sistem çok kısa süre içerisinde kendi adaletsizliğinin sonuçlarını göstermiştir. Benzinin litre fiyatının 6 TL, Doların 4 TL’yi geçtiği ve her sabah zam haberlerine uyandığımız bugünlerde Devlet Demir Yolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığındaki İZBAN yönetimince artı para sistemi adı altında yurttaşların ulaşım ücretlerine %400’lere varan oranlarda zamlar yapılması ve yine yurttaşların kart blokajlarını kaldıracakları makine nedeniyle çıkışlarda yaşanan izdiham hayal kırıklığına uğratmıştır.” dedi.

Basın açıklaması esnasında İZBAN’ı kullanan vatandaşlar da yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek alkışlarıyla eyleme destek verdi. Platform bileşenleri ve Aliağa halkı olarak yönetime seslenen Yüksek, “Binlerce işçinin çalıştığı ve yoğun bir ulaşım hareketinin yaşandığı Aliağa bu gaddarlığı hak etmemektedir. Bir an evvel uygulamadan vazgeçilmelidir. İZBAN yönetimi son uygulamasıyla piyasacı anlayışa yönelmiştir. Sesimize kulak verin, 90 dakikada ücretsiz aktarma devam etmeli, her kişiye İzmirim Kart dayatması son bulmalı, aylık paso uygulamasına geçilmeli” şeklinde konuştu.

(EREN SARAN)