13 Ocak 2026, Salı

EN ÖNEMLİ PROJESİ GENÇLER

09 Mayıs 2018, Çarşamba Paylaş Gönderiyi Yayınla
EN ÖNEMLİ PROJESİ GENÇLER

CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Yalçın Halden, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Halden, en önemli projelerinden bir tanesinin yurt içindeki ve yurt dışındaki gençleri organize edip onlara iş bağlantıları sağlamak ve ülkelerini tanıma fırsatı sunmak olduğunu dile getirdi.

24 Haziran’da yapılacak olan erken seçim yaklaşırken CHP’de de aday adayları çalışmalarını hızlandırdı. CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Yalçın Halden, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile görüşen Halden, aday gösterilip seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerinden bahsetti.

“Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan rahatsız oldum”

Ziyaretteki konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Yalçın Halden, “Karşıyaka doğumluyum, İzmir’de doğup büyüdüm. Özel bir şirkette 10 yıl çalıştım. Daha sonra işim gereği 10 yıla yakın yurt dışı tecrübelerim oldu. Oradaki yabancılara makineler konusunda eğitimler verdim. Bu arada gittiğim yerlerde Atatürk ve Cumhuriyet propagandası da yaptım. Bu zamana kadar siyasetten uzak değildim. Her zaman geri planda bir desteğim vardı. Fakat son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çok rahatsız oldum. Tüm ticari faaliyetlerimi durdurdum, partim adına daha fazla nasıl faydalı olabilirim diye düşünürken arkadaşlarımın da tavsiyesi ile siyasete atılma kararı aldım.” dedi.

“Uyanmamız lazım”

Konuşmasında projelerinden de bahseden CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Yalçın Halden, “En önemli projelerimden bir tanesi yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere gençlerimizi organize etmek. Özellikle Almanya’yı ele alırsak orada doğmuş, büyümüş fakat daha Türkiye’yi görmemiş gençlerimiz var. Oralara gidip gençlerimizin hem Türkiye ile olan ticari bağlantılarını sağlamak, hem de onları Türkiye’ye getirip ülkelerini tanıtmak gerektiğini düşünüyorum. Yurt içinde de, 16 yıllık geçmişi olan bir parti iktidarda ve 2 yıl sonra da bir seçmen kitlesine ulaşacak. Bu bence büyük bir tehlike. Bizim de uyanmamız lazım. Bu 2 yıl içinde çok yol kat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da destek olmaya hazırım. Gençlerimizle birlikte her türlü projeye açığım. Gençlerimiz proje üretsinler istiyorum. Proje üretemeyenler için biz proje üretelim. Onları organize edelim, işadamı yapalım. Yurt dışına gönderelim, dil eğitimleri verelim. İnşallah bu konularda gelecekte sizlerle birlikte çalışacağımızı umuyorum.” diye konuştu.

“Hep beraber güç birliği ile çalışacağız”

Milletvekili Aday Adayı Halden’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz da kendisine önümüzdeki süreçte başarılar diledi. Durmaz, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle hepimizin işi çok zor. Hep beraber güç birliği ile çalışacağız. Hayırlı olsun sizlere. Partimiz bir takım kriterler üzerinden aday adaylarına görev verecek. Milletvekili adaylarının teşkilatların katılımıyla yapılacak ön seçimden sonra belirleneceği konuşuluyor. Böyle bir şey olursa bizimle gelip görüşen aday adayı arkadaşlarımız hakkında da bir kanaat ifade ederiz.” dedi. Ziyaret sohbet havasında devam etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ)