
Tüpraş İzmir Rafinerisi’nin ‘Mutlu Atıklar’ projesi kapsamında yer alan Uçurma Şenliği’nin 5. si Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Şenlikte 3 bin 500 uçurtma dağıtıldı.Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenmesi planlanan Uçurtma Şenliği, Soma’da meydana gelen Maden Faciası nedeniyle ertelenmişti.
Cumartesi günü Cumhuriyet Bayranı’nın Sahil Bandı bölümünde gerçekleşen Şenlikte; Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğhan, Tüpraş İzmir
Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık yüzlerce vatandaşla birlikte uçurtma uçurdular.Tüpraş’ın Aliağa’daki ilkokul öğrencileri velileri ile birlikte 4 yıldan buyana sürdürmekte olduğu ‘Mutlu Atıklar’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Uçurtma Şenliği’nin 5. si Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Şenliğe katılanlara 3 bin 500 uçurtma dağıtıldı.
ÇALBIYIK; ‘AMAÇ ÇEVRE DUYARLILIĞINA DİKKAT ÇEKMEK’
Tüpraş İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık’ın ev sahipliğinde tesisin sosyal tesislerinde biraraya geldiler.
Çalbıyık yaptığı konuşmada, “Mutlu Atıklar” projesinin Aliağa’da ambalaj kâğıtlarını ayrıştırma hareketimizin bir parçası olduğunu söyleyerek, Mutlu atık projesine yaklaşık 6 sene önce başladıklarını ve dikkatleri daha fazla çekmek ve farkındalık yaratabilmek için şenliği gerçekleştirmeye karar verdiklerini ifade etti.
Proje ve şenliğin çok rağbet gördüğünün altını çizen Çalbıyık, şenliği daha da anlamlandırmak için her sene 19 Nisan ile 23 Nisan arasında denk getirmeye çalıştıklarını söyledi. Çalbıyık, “Son 4 yıldır 23 Nisanda yaptık. Son iki seneyi de 19 Mayıs’ta yapmaya karar verdik. Bu senede ulusal yasımız nedeniyle bu tarihe çektik. Şenlik çok keyifli oluyor, bizleri geçmişe götürüyor. İnşallah her sene geliştirerek devam edeceğiz” dedi.
Kaymakam Bayram Yılmaz ise yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik yapılan bu şenlikte en az kendisinin de çocuklar gibi eğlendiğini ve Aliağa halkının hafta sonunu iyi değerlendirmelerine ve sosyal sorumluluk bilinçlerinin artmasına vesile olan çk güzel bir faaliyet olduğunu vurguladı.
Yılmaz, “Vatandaşlarımızın morale, güzel faaliyetlere ihtiyacı var. Bugün insanlarımızın güzel günleri görme ihtiyacını karşılayan bir gün oldu. Tüpraş yönetimine katılanlar adına ve çocuklarımızın adına teşekkür ediyorum. İnşallah bunun gibi motivasyonu artıran faaliyetler her zaman ilçemizde yapılır” diye konuştu.