13 Ocak 2026, Salı

‘BATMANLI HAKAN’ 4 GÜNDÜR KAYIP

09 Ekim 2014, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
‘BATMANLI HAKAN’ 4 GÜNDÜR KAYIP Aliağa Organize Sanayi’de bir nakliye firmasında işçi olan Hakan Savğa’dan dört gündür haber alınamıyor.

Bülent PINARBAŞI - 6 Ekim pazartesi gece yarısı eşini uyandırarak “Ağabeyin beni çağırıyor. Bakıp yarım saate gelirim” diyen Savğa kapıyı da eşi ve çocuğunun üstüne kilitleyerek çıkıyor. Gece 2,30’da uyanıp eşinin hala dönmediğini gören Hicran Savğa telefonla da ulaşamayınca ağabeyi Osman Özsoy’u arıyor. Özsoy “Biz köydeyiz, kocanı saat 11 gibi buralarda görmüştüm” diyor.

Oğlunun durumundan endişe duyan baba Abdulkerim Savğa, oğlunun gece yarısından sonra evden çıktığını, saat 11,00’de köydeolmasının mümkün olmadığını söylüyor.

Aynı gece 2,30’dan 5,30’a kadar eşinin telefonunu arayan Hicran Savğa bir türlü ulaşamıyor. En son 5,30’da telefonu açık yakalıyor ve iki kez çaldıktan sonra tekrar kapanıyor.

Konuyla ilgili emniyet ve savcılığa başvurduklarını ve oğlunun şu an tüm ülkede arandığını söyleyen Abdülkerim Savğa, “bana bir telefon geldi ‘son anlaşıldığı kadarıyla o iş tamam, bitireceğim’ dedi. Daha sonra ne kadar aradıksa da o telefona da bir daha ulaşamadık. Oğlumun hayatından endişe duyuyorum. Bulana, görene, haber verene ismini duyurmadan, sadece aramızda kalacak şekilde 100 bin lira vermeye hazırım. Yeter ki oğlumun yüzünü bir daha görebileyim” şeklinde konuştu.

Eşi Hicran Savğa (Özsoy)u kaçırarak evlenen ve bu evlilikten bir kız çocuk sahibi olan 23 yaşındaki Hakan Savğa’nın kızlarını kaçırması dolayısıyla Özsoy ailesiyle aralarının soğuk olduğunu sözlerine ekleyen baba Abdülkerim Savğa, bilgi sahibi olanların 0543 689 64 03 numaralı telefondan kendisine ulaşabileceklerini söyledi.