13 Ocak 2026, Salı

Aliağa'ya yeni ve seçkin bir mekan: KARATAŞ KUYUMCULUK

11 Ocak 2011, Salı Paylaş Gönderiyi Yayınla
Aliağa'ya yeni ve seçkin bir mekan: KARATAŞ KUYUMCULUK Menemen'in 17 yıllık kuyumcu esnafı Karataş, Aliağa'yı seçti.
Karataş Kuyumculuk, İzmir Caddesi üzerinde inşa ettikleri kendi mülkü olan binada Aliağalıların hizmetine girdi.
İzmir Caddesi üzerinde yeni yapılan 5 katlı iş hanının alt katında törenle açılan mekanın açılış kurdelesini Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile Menemen Müftüsü Birol Nurlu ile birlikte kesti.   

Gelişen ve sanayileşen Aliağa yeni ve seçkin bir mekana daha kavuştu.
Açılışa; Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Menemen İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahman Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, Aliağa Müftüsü Ramazan Canbolat, Menemen Müftüsü Birol Nurlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Mekanın açılış kurdelesini Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile Menemen Müftüsü Birol Nurlu ile birlikte kesti.
Başkan Oğuz, Aliağa'ya son derece güzel ve seçkin bir mekan kazandırdıkları için Karataş Ailesi'ni kutladığını belirtti.
Esnaflığın ne olduğunu ve ne anlama geldiğini ifade eden bir konuşma yapan Karataş Kuyumculuğun kurucusu Nizamettin Karataş'da, Oğlu Gökhan Karataş'ın daha öncede Menemen'de iş yeri olduğunu hatırlatarak, “Oğlum Gökhan Karataş'ın mülkü kendine ait olan  bir yerde inşa etmiş olduğu  binanın ve kuyumculuk mağazasının açılışına hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Başta Belediye Başkanım olmak üzere  herkese saygılarımı arz ediyorum” dedi.
Esnaflığın ne anlama geldiğini bir Ahilik geleneği şeklinde anlatan Nizamettin Karataş “Kalkınmayı kendine hedef edinmiş olan toplumlar eğitime, sağlığa  ve ekonomiye önem verirler. Başarının yolunun buradan geçtiğini  bilerek bu doğrultuda yön alırlar. Oğlum Gökhan Karataş bu ekonominin önemli dallarından biri olan kuyumculuk sektörüne Aliağa da hizmet vermek istemiştir” dedi.
Baba Karataş konuşmasını esnaflığa bakışını anlatan bir şiirle sürdürdü.
Her sabah bir ceylan uyanır Afrika'da  
Kafasında bir düşünce vardır.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşabilmek.
Yoksa aslana yem olacaktır.
Her sabah bir aslan uyanır Afrika'da.
Kafasında hep bir düşünce vardır. En yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek.
İster ceylan olun ister aslan olun önemli olan  gün ağardığında  koşmak olmalıdır.
İşte bizde hepimiz sabah kalktığımız zaman ilçemiz için ailemiz için  koşmak olmalıdır. Bu duygular içerisinde hepinize saygılarımı sunuyorum” diye sözleri tamamladı.
Açılışın ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kuyumculuk sektörünün seçkin modelleri ile Aliağalılara farklı bir hizmet sunmayı amaçladıklarını belirten Karataş Kuyumculuk işletmecisi Gökhan Karataş, Aliağalıların göstermiş olduğu ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, katılan herkese teşekkür etti.