Aliağa Müze binasının dibine yapılan ve mezbelelik olarak bırakılan barakanın tinerci, ayyaş, berduşlar tarafından uygunsuz amaçlar için kullandığını belirten vatandaşlar isyanlarda.
HABER: Şahap AVCIBelediyenin tüm birimlerine başvurmalarına karşın hiçbir önlem ve tedbir alınmadığını belirten vatandaşlar, “Evimizin balkonuna çıkamıyoruz. Binaya karşı ihtiyaç giderenler var. Tuvalet olmadığı halde tuvalet olarak kullanıldığı için idrar kokularından balkonda oturmayı bırakın, penceremizi açamıyoruz. Geceleri uygunsuz işler yapanlar var.” diyerek, DSP Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü’den yardım istediler.
Dün akşam saatlerinde vatandaşların daveti üzerine söz konusu yere gelen Hakkı Ülkü, “Sabredin 30 Mart sonrası bu bina yıkılacak. Avcı Ramadan Mevkii Sahil Bandı’nın devamı olarak, bıraktığımız yerden halkımız ve çocuklarımız için pırıl pırıl bir şekilde yapılacak” dedi.
Aliağa’da Avcı Ramadan bölgesinde bulunan Aliağa Müzesi yanındaki alana Belediye tarafından bir derneğin taşınması için yapılan tesis, sonradan çevre sakinlerinin itirazı üzerine yıkılmıştı.
DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü, bölgede oturan vatandaşların şikayeti üzerine yıkılan alanı gezdi ve gördüğü kötü durum karşısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Vatandaşlar, sundurmanın ve tuvaletlerin bulunduğu alanda sahipsiz olarak bırakılan barakanın tinerci ve ayyaşlar tarafından uygunsuz olarak kullandığını ve bu nedenle vatandaşların isyanlarda olduğunu ifade eden Hakkı Ülkü, “Belediyenin, bir derneğin buraya taşınması için bu tesisi yaptığını öğrendim. Sonradan çevre sakinlerinin itirazıyla burası yıkılmış. Ama bu yıkımdan sonra buradaki enkaz, fuhuş yuvasına dönüşmüş. Her yerde pislik ve içki şişeleri dolu, elektrik kabloları çalınmış. Tuvaletler kırılmış. Kullanılamaz hale gelmiştir. Ben göreve gelir gelmez burasını iş makineleri ile yıkacağım ve eski güzel görünümüne dönüştüreceğim” dedi.
‘İdrar kokusundan
Penceremizi açamıyoruz’
Belediyenin tüm birimlerine başvurmalarına karşın hiç bir önlem ve tedbir alınmadığını belirten bölge sakinleri adına konuşan Selçuk Gençer “Evimizin balkonuna çıkamıyoruz. Burayı kullanan kişiler evlerimizin balkonunda oturan eşlerimiz ve çocuklara aldırış etmeden ihtiyaçlarını gideriyorlar. Tuvaletlerin pis ve kullanılamaz halde olmasından dolayı orasını tuvalet olarak kullanıyorlar. Çevredeki idrar kokularından balkonda oturmayı bırakın, penceremizi açamıyoruz. Geceleri uygunsuz işler yapanlar var” dedi.
AYŞE YAVUZ: “Burada ipsiz sapsız, ayyaşı, yaşlısı genci içki içiyorlar. Bizlere aldırış etmeden bizim tarafımıza tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bizler evin içine giriyoruz. Onlarda hiç utanma yok. 1 yılı geçkindir bunu yaşıyoruz. Bu sorunumuza acil çözüm bekliyoruz” dedi.
DEMET KARHATLI; “Bir mahalle sakini olarak artık bu yaşanan terbiyesizlikten bıktık. İnanın evimizi satışa bile çıkarmayı düşündük. O kadar kötü bir olay ki anlatamam. Burasının yeşil alan olması gerekirken resmen fuhuş yuvası, içkicilerin ayyaşların mekanı oldu” dedi.
Hakkı Ülkü’den konuyla ilgili destek olmasını ve bu pisliğin kaldırılmasını istediler.
Bu yıkılan enkazdan sonra burasının fuhuş yuvasına döndüğünü ifade eden Ülkü, vatandaşlara ‘Sabredin’ diyerek bölge ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti;
“Bunu yapanların utanması lazım. Zaten son 5 yıl Aliağa Belediyesi bu tür başıbozukluklara göz yummuştur. Kentin tüm güzelliklerini bozdular. Müzemizi biz antik eşyaların sergilenmesi için kurduk. Bin bir emekle kurduğumuz müzemizin hemen yanı başında böyle bir olayın yaşanması çok üzücü ve çok acıklı. Biz göreve geldiğimizde bütün bunlar değişecek. Burasını dozer, kepçe ve iş makineleri ile gelerek yıkacağım. Avcı Ramadan Mevkii Sahil Bandının devamı olarak, bıraktığımız yerden halkımız ve çocuklarımız için pırıl pırıl bir şekilde yapılacak. Bu Müzeyi İtalyanlarla birlikte yaptık. Bu binayı tam donanımlı bir müze haline getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek semt sakinlerine umut verdi.