Atatürk İlköğretim Okulu'nun çürük binalarının yıkımının ardından yapım çalışmaları başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, bina yapım aşamasını yerinde inceleyerek Aliağa'nın güzel bir okul kazanacağını söyledi. Atatürk İlköğretim Okulu'nun depreme dayanıksız olan binalarının yıkılmasının ardından, 18 derslikli binanın yapımına başlandı. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, bina yapım aşamasını yerinde inceledi.
İncelemeler sonrasında gazetemize konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, "7 yıllık çalışmamın meyvesini aldım. Okulun yatırım programına alınması için çok çaba sarf ettim. İlk planda 24 derslik üzerinden düşünülmüştü. İl özel idare ve milli eğitim yatırım bölümü elindeki bütçeye göre hareket ediyor, sadece İzmir değil diğer ilçelere de yatırım yapmak zorundasınız. Eldeki bütçeye göre 18 derslikli planlamışlar ama oda bizim ihtiyacımıza büyük ölçüde cevap verir. Belki ikili öğretim olarak devam ederiz. Depreme dayanıklı son derece güvenli bir binaya kavuştuk. Bu arada emeği geçen siyasi parti ayırımı yapmadan İl Genel Meclisi'nde görev yapan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
ALİAĞA'YA HAYIRLI OLSUN
Süreç içerisinde yaşanan sıkıntılardan dolayı velilerin gösterdikleri tepkileri anlayışla karşıladıklarını ifade eden Tatlıcı, "Yıkımın gecikmesi tamamen ihale mevzuatı ile ilgiliydi. İhalede yasal süreç var, bu yasal süreci ne öne çekebilirsiniz nede geriye sarkıtabilirsiniz, gecikmeler bundan kaynaklandı. Mart'ın 20'sinde bu işlemlerin biteceğini söylemiştim nitekim de öyle oldu. Konunun aciliyetini biliyorduk yatırımlar daire başkanlığı ve il müdürlüğünle bizzat görüştüm" diye konuştu.
Atatürk İlköğretim Okulu'nun daha güvenilir, düzenli bir hale geleceğini belirten Tatlıcı, çürük raporlu binalarda eğitime devam edilmesinin mümkün olmadığını hatırlattı. Okulun gecekondu bölgesi gibi olduğunu dile getiren Tatlıcı, "Şimdi daha düzenli bir hale girecek. Çocuklarımız için daha geniş bir oyun oynama, toplanma alanları oluşacak. Öğretmen arkadaşlarımız rahat edecek. Biraz daha sıkıntı çekeceğiz bu sene. Aliağa İlköğretime devam etmek zorunda kaldı çocuklarımız fakat binaların ikisinde de çürük raporu olduğu için göz göre göre onları ölüme terk etmemiz mümkün değil. O binalara öğrencileri sokmak hiçbir vicdan sahibinin düşüncesi olamaz. En ufak bir sallantıda bir şey olsa ömür boyu vicdan azabı çekeriz. Anlayışla karşıladı velilerimizin birçoğu ama bir kısmı da karşılamadı belki haklı olarak sonuçta Aliağa güzel bir okul kazandı. Aliağa'mıza hayırlı olsun" dedi.
DAHA ERKEN BİTEBİLİR
Teknik şartnamede 270 gün olarak belirlenmiş bir planlama olduğunu, müteahhitle yapılan görüşmede bunu çok daha erkene alabileceklerinin konuşulduğunu aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, "Müteahhit işin bilincinde bütün ekipmanlarını buraya getirecek bizde elimizden geldiğince ona kalacak yer ve barınma gibi konularda okul yönetimi olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bürokraside bir sıkıntısı olursa yanında olacağız, problemlerini çözmek için bütün desteği elimizden geldiğince vereceğiz. İnşallah kısa zamanda ihale teknik şartnamesinde vaat edilenden önce bitirir diye düşünüyorum. Ekip meselesi bu ekibi yığarsa eğer işini de düzenli yaparsa ilgili müteahhit hak edişlerini de zamanında alır. İlin ödenek yönünden bir problemi yok, parası ayrılmış vaziyette. Onun yapacağı tek şey oraya bol miktarda ekibi yığmak. Olmaması için bir neden görmüyorum" ifadesini kullandı.
VELİLERİN ŞİKAYETLERİNİ ARAŞTIRDIK
Atatürk İlköğretim Okulu velilerinin yapmış olduğu protestoda dile getirdikleri şikayetlerle ilgili olarak da denetlemeleri olduğunu ve incelemeler yaptığını belirten Tatlıcı, "Kaloriferler yanmıyor diyorlar, çocuklar vanaları kapatmış. Kontrol yaptırdık vanalar açılınca her yer ısınmaya başladı. Yakıt problemimiz yok. Aliağa İlköğretim Okulu güçlendirmeden geçti. 9 şiddetinde bir depreme dayanıklı. Aliağa'da en sağlam binalardan birisi o okul. Karşılıklı hoşgörü kolay değil iki öğrenci grubu iki öğretmen grubu, yönetimleri farklı ilk planda biraz sıkıntı yaşandı ama aştık onları. Güzel bir kaynaşma oldu" diye konuştu.