13 Ocak 2026, Salı

KILIÇDAROĞLU NOKTAYI ALİAĞA’DA KOYDU

11 Haziran 2011, Cumartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
KILIÇDAROĞLU NOKTAYI ALİAĞA’DA KOYDU CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran Milletvekili seçimlerine yönelik son propaganda konuşmasını Aliağa’da yaptı.

Bergama’da yaptığı miting sonrası Aliağa’ya CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün kendi mülkü olan binasın açılışını da yapmak amacıyla geldiği Aliağa’da yoğun bir ilgi ile karşılanan Kılıçdaroğlu, seçim yasaklarının başlamasına 10 dakika kala Aliağalılara hitap etti. İlk mitingine 19 Mayıs’da Samsunda başlatıp, 81 il ve yüzlerce ilçede sürdüren Kılıçdaroğlu, 12 Haziran seçimlerine yönelik son konuşmasını İzmir’in Aliağa İlçesinde tamamlamış oldu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aliağa’da yaptığı konuşmasında yeni Türkiye'yi ayağa kaldırmak, güzel günlere hep birlikte ulaşmak istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşlara ''Halkın iktidarını kurmaya söz veriyor musunuz?'' diye seslenerek, ''Siz söz verdiyseniz Recep Bey duymuştur Ankara'dan. Kesin ezberi bozulmuştur'' dedi.

Aliağa'nın emeğin başkenti, CHP'nin de işçinin, çiftçinin herkesin partisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

''O nedenle dedik ki ''CHP varsa herkes için var.' Biz yeni Türkiye'yi ayağa kaldırmak, güzel günlere hep beraber ulaşmak istiyoruz. Güzel bir pankart var. 'Saç sakal keserim ama sesimi asla' diyor. 'Anamı da aldım geldim' diyor bir vatandaşımız. Zaten 12 Haziran'da sadece anamızla gitmeyeceğiz. Annemizi, babamızı, kardeşimizi, amcamızı, dayımızı, yeğenimizi, hepsini alacağız gideceğiz ve 12 Haziran'da AKP'yi sandığa gömeceğiz.'' 



Aliağa'ya ilk kez SSK genel müdürlüğü döneminde, daha sonra CHP Grup Başkanvekili olarak şimdi ise genel başkan olarak geldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bir dahaki sefere de Başbakan olarak geleceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin temiz siyasete, kadın erkek eşitliğine, onurlu bir dik duruş sergilemeye ihtiyacı bulunduğunu anlatarak, ''Bu ülkenin birilerinin önünde diz çöken değil, onurluca durup ülkenin haklarını savunan liderlere ihtiyacı var. Onun için görev size düşüyor. Ben görevimi yapmaya çalıştım. Günde en az 16 saat çalıştım. Sizden 10 dakika çalışmanızı istiyorum'' dedi.

Seçime yönelik siyasi partilerin propaganda döneminin sona ermesine, seçim yasaklarının başlamasına 10 dakika kala konuşmasını bitiren Kılıçdaroğlu, otobüsün üzerinden vatandaşlara çiçek attı.