
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sona erdi. Oyların sayılmasıyla tüm ülkede olduğu gibi Aliağa’da da seçim sonuçları belli oldu.
Aliağa’da 57 bin 303 seçmen için 166 sandık kuruldu. Fakat katılım yüzde 79’da kaldı. 57 bin 303 seçmenden sadece 45 bin 276’sı oy kullanmak için sandık başına gitti. Türkiye genelinde ise katılım Aliağa’nın da altında kaldı. Türkiye genelinde cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım oranı yüzde 73 oldu. Türkiye genelindeki 55 milyon 701 bin 719 seçmenin 41 milyon 281 bin 860’ı oy kullanmayı tercih etti. Türkiye genelinde aldığı yüzde 38.44 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmasına karşın Ekmeleddin İhsanoğlu, Aliağa’da oyların yüzde 54.5’ini alarak ilk sırada yer aldı. Ülke genelinde aldığı yüzde 51.8 oy ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ise Aliağa’da yüzde 36.5’te kaldı. Aliağa’da çatı aday Ekmeleddin İhsaoğlu 24 bin 666, Ak Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan 16 bin 516, Halkların Demokratik Partisi’nin adayı Selahattin Demirtaş 4 bin 94 oy aldı.
Recep Tayyip Erdoğan, Aliağa’daki en fazla oyu Yeni mahallede kurulan 26 sandıktan 3116 oy alarak elde etti. Yüzdelik dilim olarak ise Erdoğan en fazla oyu son yerel seçimlerde mahalleye dönüştürülen Yüksekköy köyünden aldı. Erdoğan Yüksekköy’de kullanılan oyların yüzde 86.8’ini aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu ise en yüksek oyu yine Yeni mahalledeki 26 sandıktan aldı. Ekmeleddin İhsaoğlu Yeni mahalleden 3647 oy aldı. Yüzdelik dilim olarak ise İhsanoğlu en fazla oyu yüzde 76 ile Yalı mahallesinden aldı. Aliağa’da bulunan 30 mahallenin 17’sinde Ekmeleddin İhsaoğlu, 12’sinde Recep Tayyip Erdoğan, 1’inde ise Selahattin Demirtaş ilk sırada yer aldı. Yenişakran, Yeni, Yalı, Uzunhasanlar, Siteler, Samurlu, Mimar Sinan, Kültür, Kurtuluş, Kazım Dirik, Atatürk, Barbaros Hayrettin, Horozgediği, Hacıömerli, Güzelhisar, Fatih ve Aşağışakran mahallerinde Ekmeleddin İhsanoğlu en fazla oyu alırken, Yüksekköy, Şehitkemal, Karakuzu, Bahçedere, Kapukaya, Kalabak, Çoraklar, Çıtak, Çaltılıdere, Çakmaklı, Bozköy ve Karaköy mahallerinde Recep Tayyip Erdoğan en yüksek oyu aldı. Selahattin Demirtaş ise Yeni Şehitkemal mahallesinde en önde yer aldı. Aliağa Kapalı Ceza İnfaz Kurumları’nda kurulan yedi sandığın beşinde de Selahattin Demirtaş ilk sırayı alırken ikisinde Recep Tayyip Erdoğan en önde yer aldı. Cezaevi’nde kullanılan 554 oyun 246’sını Selahattin Demirtaş, 166’sını Recep Tayyip Erdoğan, 142’sini Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Yunus Akdeniz